Agresszió vagy diverzió a Marosvásárhelyi Rádióban?

Agresszió vagy diverzió a Marosvásárhelyi Rádióban?

A nyomozó hatóságokhoz készül fordulni Parászka Boróka, a Marosvásárhelyi Rádió szerkesztője, aki közösségi oldalán tette közzé, hogy április elején „polgári, értelmiségi, keresztény, védett környezetben atrocitás érte”. A rádiós újságíró nem említ sem nevet, sem helyszínt, az intézmény vezetőségéhez eljuttatott beadványában azonban kollégáját, Kiss Dénest nevezi meg a fizikai agresszió elkövetőjeként. Parászka a zúzódást alátámasztó fényképpel erősíti állítását, Kiss viszont azt mondja, a sebet nem a kettőjük vitája közben szerezte, sőt azt állítja, hogy éppen a kolléganője volt az, aki hisztérikus kirohanása alatt meglökdöste, és trágár szavakkal illette.
Elkékült karjáról készült fényképfelvétellel döbbentette meg a hétvégén Facebook-oldalának követőit Parászka Boróka. A Marosvásárhelyi Rádió szerkesztője szerint nem ez az első eset, amikor szakmája miatt kockázatokkal kell számolnia. „Ez viszont nem Irakban, nem Törökországban, nem Bangladesben és nem Nigerben történt, nem katonai övezetekben. Hanem Marosvásárhelyen. Méterre pontosan ugyanott, ahol hetedik éve zaklatnak, ahol már több verbális abúzus ért. Polgári, értelmiségi, keresztény, védett környezetben” – olvasható a bejegyzésben.

Hírdetés

Parászka azt is szóvá teszi, hogy a zaklatása hét évvel ezelőtt kezdődött, azonban sem a helyszínt, sem a zaklató nevét nem fedi fel. A Krónikának sem volt hajlandó elárulni, hogy ki volt az, aki legutóbb bántalmazta; mint mondta, nem az a lényeg, hanem maga a jelenség. Máshonnan sikerült megtudnunk, hogy Parászka Boróka kollégájára, Kiss Dénesre utalt, aki állítólag a közszolgálati rádió regionális stúdiójának épületében bántalmazta tíz nappal ezelőtt. Erről tanúskodik az a beadvány is, amit április 8-án iktatott a területi stúdió titkárságán.

Parászka a jelenségre akarja felhívni a figyelmet

Rendőrségi feljelentés egyelőre nem született, de az érintett hétfőn délután arról beszélt lapunknak, hogy jogász ismerősével dolgozik azon. „Egyelőre nem akarok konkrétumokról beszélni. Bármit mondanék, az emberek elkezdenének találgatni. Másrészt tartok a bosszútól. Csupán azért fordultam a nyilvánosság elé, hogy az ügyet ne lehessen eltussolni” – magyarázta Parászka Boróka. A rádiós újságíró azon is sokat vívódott, hogy egyáltalán ossza-e meg valakivel a történteket.


Forrás:kronikaonline.ro
Tovább a cikkre »