Ágh Péter: Nem migránstól bérlem a lakást

Ágh Péter: Nem migránstól bérlem a lakást

Ugyan évek óta migrációellenes kampányt folytat a Fidesz, úgy tűnik, nem minden politikusuknak van problémája az esetleges migrációs háttérrel. Legalább is erre utal, hogy Ágh Péter országgyűlési képviselő idén február óta egy F. Ahmed nevű férfitól bérel lakást havi 186 900 forintért határozatlan időre, közpénzből – derül ki a Parlament oldalán található nyilvánosan elérhető szerződésekből.

Utóbbi természetesen egyáltalán nem lenne érdekes, ha a Fidesz nem építette volna az elmúlt évek politikáját arra, hogy a bevándorlás valós kérdését leegyszerűsítve és az érintetteket démonizálja.

Lapunk az ügyben kereste Ágh Pétert telefonon, hogy megtudjuk, nem tartja-e visszásnak, hogy pártja évek óta a migránsokkal riogat. Ágh – aki egyébként a honvédelmi és rendészeti bizottság tagja – annyit válaszolt SMS-ben, hogy akitől bérli a lakást, nem migráns, hanem Magyarországon született magyar állampolgársággal rendelkező személy. 

Egyébként éppen egy hétfői konferencián beszélt arról Sulok Zoltán, a Magyarországi Muszlimok Egyházának elnöke, hogy rosszabb lett a magyarországi muszlim közösségek helyzete a kormányzati migránskampány hatására. – Az a legborzasztóbb, hogy az ember migráns lett a saját hazájában – jelentette ki a tanácskozáson az egyházi vezető.

Hírdetés

Ágh Pétert ezekről a nyilatkozatokról is kérdeztük volna, ám a fideszes politikussal nem tudtunk beszélgetni, mert csak egy rövid üzenetben adta elő mondandóját. 

http://mno.hu/

Emlékezetes: a Fidesz azzal is támadta az LMP-t pár hónapja, hogy a nemzetbiztonsági bizottság egyik külső szakértőjének egy afgán származású fiatalembert jelöltek. Az érintett Janan Mirwais közleményt adott ki, melyben jelezte: 4 éves kora óta Magyarországon él, 2003 óta pedig magyar állampolgár. A fiatalember egyébként nem ment át a nemzetbiztonsági átvilágításon, így nem is vehetett részt a szakbizottság munkájában. 

http://mno.hu/

Az ellenzék abban is kettős mércét látott, hogy a kormány a migrációs propaganda ellenére 20 ezer bevándorlót engedett be az országba a letelepedési kötvény konstrukciójának segítségével. Nemrégiben Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter pedig egy bécsi kerültből jelentkezett videóval, ahol szerinte már csak a nyugdíjasok fehérek és keresztények, sok a bevándorló, a kerületben pedig sok a piszok. Bécs éppen kedden nyerte el ismét, zsinórban kilencedszerre a legélhetőbb város címét. 

Ennek a cikknek a nyomtatott változata a Magyar Nemzetben jelenik meg. A megjelenés időpontja: 2018.03.21.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »