Afrikai migránsok menetelnek Velence felé

Afrikai migránsok menetelnek Velence felé

Rendőrök tartóztatták fel csütörtökön azt a több mint száz afrikai migránst, aki napok óta az egyik észak-olaszországi táborból Velence városa felé menetel méltóbb életkörülményeket követelve.

Velence előtt rendőrök állták útját a kizárólag afrikai férfiakból álló migránscsoportnak megakadályozva, hogy bejussanak a városba. A migránsok nemet mondtak arra, hogy táborokba szállítsák őket. Velence prefektusával akarnak egyeztetni jobb feltételeket követelve maguknak. A több mint száz fős csoport hétfőn indult el a Velencétől 85 kilométerre található Cona táborából. Csendes menetben országutakon gyalogoltak Velencéig magukkal cipelve minden személyes tárgyukat, kis bőröndökben vagy zacskókban. Egy éjszakára Padova magasságában egy plébános befogadta őket a templomba. Egy Elefántcsontpartról érkezett férfit szerda éjszaka elütöttek az országúton.

A migránsok a Conában működő menedékkérő-tábor szerintük rossz állapotai miatt tiltakoznak hangsúlyozva, hogy az egykori katonai támaszpontból kialakított központban télen alig van fűtés. Januárban lázadás tört ki a táborban egy fiatal elefántcsontparti lány hirtelen megbetegedése és halála miatt: a menedékkérők gyilkosságra gyanakodtak és túszul ejtették a tábor olasz dolgozóit.

Hírdetés

Cona önkormányzatának hivatalosan majdnem 3 ezer lakosa van, valójában 190-en élnek itt. A táborban több mint ezer menedékkérőt látnak el. Az olasz belügyminisztérium legfrissebb adatai szerint év eleje óta több mint 114 ezer migráns érkezett Olaszországba a tavalyi év ugyanezen időszakában érkezett majdnem 167 ezerhez képest. További 200 ezerre teszik az olaszországi központokban tartózkodók létszámát.

MTI

The post Afrikai migránsok menetelnek Velence felé appeared first on PolgárPortál.


Forrás:polgarportal.hu
Tovább a cikkre »