AfD-társelnök: az iszlám nem tartozik Németországhoz

AfD-társelnök: az iszlám nem tartozik Németországhoz

Az egyházaknak messzebbre kellene tekinteniük, mint a "nyitott kapuk Merkel-féle politikája, amely nyilvánvalóan megbukott" – mondta az AfD társelnöke.

A nagy német keresztény egyházak csak érdekből segítik a "menekülteket" – mondta a legnagyobb parlamenten kívüli német párt, az Alternatíva Németországnak (AfD) egyik társelnöke egy vasárnapi interjúban.

Frauke Petry a Deutschlandfunk országos közszolgálati rádióban sugárzott interjúban kifogásolta, hogy pártját nem hívták meg a német katolikusok hagyományos találkozójára (Katholikentag), amelyet az idén rendeztek meg századik alkalommal. Az AfD mellőzése a vasárnap véget ért ötnapos lipcsei rendezvényen nem volt keresztényi magatartás – mondta.

Hozzátette, hogy nemcsak a katolikus, hanem más nagy keresztény felekezetek részéről is hallani olyan kijelentéseket, hogy keresztény ember nem szavazhat az AfD-re. Hangsúlyozta, hogy soha korábban nem tapasztalt ilyen kirekesztést. Megjegyezte, hogy a németországi protestáns egyház "nagyon egyértelműen baloldali-zöld" irányultságú.

Kifejtette, hogy a katolikus és a protestáns egyházi segélyszervezetek (Deutscher Caritasverband, Diakonie Deutschland) az AfD megítélése szerint önös érdekeket követve vesznek részt a migránsok közpénzből finanszírozott ellátásában, és e tevékenységük a "bűnbocsánati cédulák árusításának egyfajta modern formája".

A nagy keresztény egyházak hozzájárulnak annak a látszatnak a fenntartásához, hogy a "Németországba érkező migránsok könnyen boldogulhatnak", holott az ilyen egyházi törekvéseknek "semmi köze a felebaráti szeretethez" – jelentette ki.

Az egyházaknak messzebbre kellene tekinteniük, mint a "nyitott kapuk Merkel-féle politikája, amely nyilvánvalóan megbukott" – mondta az AfD társelnöke.

A többi között megerősítette a párt azon álláspontját, hogy az iszlám nem tartozik Németországhoz. Hangsúlyozta, hogy a Koránban (az iszlám vallás szent könyve) és a saríában (iszlám jog) "gyökerezik az erőszak és a radikalizmus", amelyektől az iszlámnak el kell távolodnia egy belülről induló reform révén.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »