AfD-ellenes propagandára használta egy "túlélő" a holomegemlékezést a bajor parlamentben – a képviselők kivonultak

Kivonultak a bajor parlamentben rendezett holokausztmegemlékezésről az AfD képviselői, miután Charlotte Knobloch, a müncheni zsidó közösség vezetője azzal vádolta a pártot, hogy "elbagatellizálja a nácik által elkövetett rémtetteket".

"Az itt jelen lévő párt elveti a demokratikus értékeket, elbagatellizálja a nemzetiszocialisták által elkövetett bűncselekményeket és kapcsolatot tart fenn a szélsőjobboldali szervezetekkel. Az Alternatíva Németországnak (AfD) a gyűlöletre és a kirekesztésre építi politikáját, s tevékenysége nem egyeztethető össze a német alkotmány szellemével" – mondta Knobloch, s ezt követően kivonult a parlamenti tanácsteremből az (AfD) 18 képviselője. A távozás azonban nem volt teljes, négy AfD-képviselő a teremben maradt.

Miközben az AfD-sek kivonultak, a többi párt zsidóbérenc képviselői állva tapsolták meg Knoblochot. Knobloch egyébként – bármilyen hihetetlen, ugyancsak – szerencsésen élte túl a "holokausztot": kisgyermekként egy bajorországi faluban élt rejtőzködve.

Hírdetés

Míg a parlamenti pártok elítélték az AfD kiprovokált kivonulását, a párt vezetői azt mondták, a lépés megfelelő válasz volt arra, hogy Knobloch arra használta fel az emlékülést, hogy az AfD egészét elítélje, s általánosított vádakat mondjon a német tartományok törvényhozásaiba legitim módon beválasztott tömörülésről.

(HVG korrigálva)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »