Adventi naptárrá alakult az egykori honti vármegyeháza

Adventi naptárrá alakult az egykori honti vármegyeháza

Mint ahogy már beszámoltunk róla, egyre népszerűbbek az adventi ablakdíszítések az Ipoly menti falvakban is. Igazán különleges ablakkivilágítás valósul meg az egykori honti megyeházán, a jelenlegi ipolysági városházán. December elsejétől minden délután  az impozáns épület számokkal és karácsonyi díszekkel kidíszített ablaka borul ünnepi fénybe. A város lakói örömmel és izgatottan várják a délután négy órától felvillanó adventi fényeket.

Mint Hajdú Andrea, az Ipolysági Városi Hivatal munkatársa, a projekt kezdeményezője a Felvidék.ma kérdésére elmondta: az Ipoly menti városban is szerették volna az adventi időszakban az ablakokat feldíszíteni.

Azonban a város jellege és a magas tömbházak nem tették lehetővé a faluhelyen oly népszerű adventi ablakkeresést. Így esett a választásuk a város központjában álló városháza ablakaira.

Mivel a városháza alkalmazottai nem rendelkeztek elegendő díszítőelemmel, így megszólították a város tanintézményeit is – folytatta Hajdú Andrea.

Az óvodák, alap- és középiskolák mindegyike bekapcsolódott a kezdeményezésre. Saját készítésű díszekkel, általában színes papírokból alkotott míves dekorációval érkeztek a városházára.

Hírdetés

Az ablakok feldíszítése advent első hetében valósult meg.

Dekoráció érkezett a Honti úti, a Hviezdoslav utcai, valamint a Štefánik utcai óvodából, a Pongrácz Lajos Alapiskolából, a Ladislav Ballek és  Janko Kráľ szlovák alapiskolákból, a Fegyverneki Ferenc Közös Igazgatású Katolikus Iskolából, valamint a Szondy György Gimnáziumból, a szlovák gimnáziumból és az Ipolysági Művészeti Alapiskolából, illetve a bentlakásos szakközépiskolából.

A naponta egyre több fényben úszó épületet örömmel keresik fel a helyiek, hogy megcsodálják a kivilágítást, a feldíszített ablakokat.

Ipolyság városa az idei esztendőben új karácsonyi dekorációval is gazdagodott. A fényfüzéreket és a kivilágított díszelemeket a város központjában és a forgalmas főutak mentén helyezték el.

(PP/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »