Adventi kedvcsináló levesek RECEPTEK

Adventi kedvcsináló levesek RECEPTEK

Itt van advent első vasárnapja, de mi még nem igazán vagyunk ünnepi hangulatban? Az alábbi receptek segítenek átszellemülni.

45 perc
Narancsleves

Hírdetés

Hozzávalók: 12 dl narancslé, 4 narancs, 1 cs. vaníliás pudingpor, 1 rúd fahéj, 8 szegfűszeg, 1 csipet só, 2 ek. méz (vagy cukor), 1/2 marék mazsola, 2 dl habtejszín.
A narancs levét kifacsarjuk. 3-4 narancsot késsel meghámozunk és apró kockákra vágunk. A levet feltesszük főni (egy keveset félreteszünk) 1 narancs reszelt héjával, fahéjjal, szegfűszeggel, sóval, mézzel és a mazsolával. Míg felforr, a félretett narancslében csomómentesre keverjük a pudingport, és ezt is a narancsléhez adjuk. A fűszeres narancslét forrni hagyjuk pár percig, míg kicsit besűrűsödik, közben beletesszük a kockákra vágott narancsot és a tejszínt. Hidegen, tejszínhabbal tálaljuk.

40 perc
Gesztenyekrémleves rumos mazsolával

Hozzávalók: 100 g mazsola, 50 ml rum, 250 g gesztenyemassza (édesített), 8 dl tej, 1 cs. vaníliás pudingpor, 3 ek. cukor, 1 cs. vaníliás cukor, 3 ek. méz.
A mazsolát rumba áztatjuk. A gesztenyepürét villával összetörjük. A tejből egy merőkanálnyit elveszünk, simára keverjük benne a pudingport és a cukrot. A maradék tejet felforraljuk, folyamatos kevergetés mellett belecsorgatjuk a pudingporos tejet, beletesszük a gesztenyepürét, és 1-2 percig főzzük. Lehúzzuk a tűzről, a vaníliás cukorral ízesítjük, majd merülőmixerrel habosítjuk. A rumos mazsolát belekeverjük, és juharsziruppal vagy mézzel csepegtetve kínáljuk, akár melegen, akár jégbe hűtve.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »