Adventi jótékonysági koncertet rendeztek a Szent István-bazilikában

Adventi jótékonysági koncertet rendeztek a Szent István-bazilikában

Jótékonysági koncertet tartottak december 17-én, advent harmadik vasárnapján Budapesten, a Szent István-bazilikában, a székelyudvarhelyi Alla Breve vegyeskar és a Liszt Ferenc Kamarazenekar közreműködésével, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet szervezésében. Az eseményen Majnek Antal nyugalmazott munkácsi megyéspüspök is beszédet mondott.

A Szent István-bazilikában rendezett jótékonysági koncert előtt Majnek Antal, a Munkácsi Római Katolikus Egyházmegye nyugalmazott püspöke mondta el gondolatait advent harmadik vasárnapja alkalmából.

A Liszt Ferenc Kamarazenekar és a székelyudvarhelyi Alla Breve vegyeskar közreműködésével rendezett jótékonysági koncerten összegyűlt adománnyal a kárpátaljai magyarokat támogatják, a Szent Márton Karitász Kárpátaljai Megyei Jótékonysági Alapítványon keresztül.

A jótékonysági esemény fővédnöke Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter volt.

Hírdetés

A jótékonysági hangversenyen megjelenteket Panyi Miklós, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára köszöntötte, aki beszédében kiemelte: a határon túli magyarság közösségei közül a Kárpátalján élő közösség sorsa a legmostohább; az ott élők már a második karácsonyukra készülnek az orosz–ukrán háború árnyékában. Hozzátette: Magyarországnak vannak határai, de a nemzetnek nincsenek. A kormánynak kiemelten fontos az Ukrajnában élő magyarok sorsa. Panyi Miklós szerint a háborúnak Oroszország, Ukrajna, Európa, Közép-Európa, Magyarország, a Kárpát-medence és Kárpátalja magyarsága is egyaránt vesztese.

Szász Jenő miniszteri biztos, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet elnöke az eseményen elmondta: számos alkalommal szállítottak már adományokat a kárpátaljai magyaroknak, legutóbb, a napokban négyezerötszáz családnak segítettek.

Forrás és fotó: MTI

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »