Adventi gyertyagyújtás Szovátán

Adventi gyertyagyújtás Szovátán

A lelki megújulás, a reménység időszaka az advent, amikor oda kell figyelnünk a lelkünk tisztaságára, oda kell fordulnunk Istenhez – hangzott el advent második vasárnapján Szovátán. A remény gyertyáját a katolikus közösség gyújtotta meg, az adventi hangulatot a gyermekek, fiatalok műsora teremtette meg.

Kicsinek bizonyult Szovátán a tér, ahol hagyományosan felállították az adventi koszorút, és ahol vasárnap kora délután sokan összegyűltek a közös gyertyagyújtásra. Advent első vasárnapján a református gyülekezet lelkésze mondott beszédet, ezúttal pedig Tímár József római katolikus segédlelkész hirdette az igét. Tímár József római katolikus segédlelkész

Adventi gyertyagyújtás Szovátán – a remény Isten ajándéka

Képek: Haáz Vince

A plébános a lelki megújulás fontosságáról beszélt, arról, hogy a félelem és a kényelem helyett Isten felé kell fordítsuk a lelkünket. Kiemelte, noha a világ azt üzeni, hogy félnünk kell, féltenünk az életünket, a kényelmünket, a jólétünket, mi Isten igéjébe kell kapaszkodjunk, mert abból megtudhatjuk, hogy Ő senkit nem hagy elveszni. Adventben az a feladatunk, hogy kilépjünk a félelem bűvköréből, jót cselekedjünk, imádkozva és Istenre figyelve éljünk, megérezve és továbbsugározva Isten közelségét a többiek felé is – hangsúlyozta.

Hírdetés

•  Fotó: Haáz Vince

A rövid igehirdetés után a katolikus közösség gyermekei és fiataljai verseket, kis színdarabot adtak elő, amelyben az ünnep lényegére, Jézus Krisztus megszületésére hívták fel a figyelmet.

•  Fotó: Haáz Vince

Majd meggyújtották a második adventi gyertyát, ami a reményt jelképezi. Mint elhangzott: a remény Isten ajándéka, amely utat mutat és erőt ad továbblépni.

•  Fotó: Haáz Vince

 Simon Virág 


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »