Adventfeszt – „Jöjj, itt az idő” mottóval adventi lelkinapot tartottak Szegeden

Adventfeszt – „Jöjj, itt az idő” mottóval adventi lelkinapot tartottak Szegeden

Közel ötszáz fiatal találkozott december 2-án a szegedi Szent Gellért Fórumban, a 13–14 éves korosztály hittanosainak lelkinapján. A harmadik alkalommal megrendezett Adventfesztre az egyházmegye által fenntartott iskolák és az állami intézmények hittanosait várták. A „Jöjj, itt az idő” mottóval meghirdetett lelkinap során számos program segítette a fiatalokat az ünnepre való készületben.

A nap főelőadója Ilodigwe Emmanuel szalézi szerzetes volt, aki az életében meghozott döntéseken keresztül tett tanúságot hivatásáról.

Emlékeztetett arra, hogy életünket milliónyi kisebb-nagyobb döntés szövi át, melyek meghatározzák életünk útját és célját. Beszélt családjáról és a szalézi közösségről.

A meghívott vendégek saját életük és hivatásuk történetét osztották meg: egy fiatal házaspár Bauer Dávid és Juli, akik pár hónapos gyermekükkel érkeztek. Elmondták: fontos volt számukra, hogy életüket családban és hűségben éljék meg.

Werttheim Mátyás OFM, az Alsóvárosi Ferences Plébánia plébánosa egy nagy ígéretekkel teli szakmai pályát hagyott hátra azért, hogy kövesse Jézust, és ferences szerzetesként szolgálja az Urat. Olasz Csaba a Karolina Általános Iskola és Gimnázium hittan-testnevelő tanára, aki középiskolásként színésznek készült, a katekéta hivatás mellett döntött, melyet ma is teljes szívvel és odaadással végez.

Hírdetés

Az idei Adventfeszten Noé Benedek szegedi fiatal tett tanúságot. Bátran és erőteljesen beszélt hitéről és életéről, melynek kezdetén igazi kihívást jelentett saját szüleinek. Az orvosok születésekor kromoszómahibásnak vélték, de szülei igent mondtak az életére. Ma ő állt a színpadon, és együtt imádkozott a Fórumban jelen lévő több száz fiatallal.

A találkozó örömteli hangulatban telt. A szentségimádáson együtt imádkoztak a hittanosok; néhány perc teljes csendben vitték az Úr elé szívük imádságait.

Az Adventfeszt zenei szolgálatát a Jelenlét Zenekar vállalta, de a nap programjait számos önkéntes és az Ifjúságpasztorációs Iroda munkatársai vezették.

Forrás: Szeged-Csanádi Egyházmegye

Fotó: Kalmár Eszter és Mader Balázs

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »