Adventben sem tétlenkednek a sepsibükszádi fiatalok

Adventben sem tétlenkednek a sepsibükszádi fiatalok

Mozgalmas időszak az advent a sepsibükszádi ifjúsági szervezet, a Bifisz tagjai számára: az előző napokban is jótékonykodtak, és karácsony közeledtével további ötleteiket készülnek megvalósítani, hogy megörvendeztessék falusfeleiket.

Advent első vasárnapjára készülve összegyűltek a sepsibükszádi fiatalok, és több mint harminc adventi koszorút készítettek, melyekkel idős, beteg falustársaikat ajándékozták meg. Gergely Ágnes, a szervezet elnöke lapunknak azt mondta, mindenhol örömmel fogadták az ajándékot és a fiatalokat, akik olyan ágyban fekvő falusfeleiket is felkeresték, akiknek kapuját csak ritkán nyitják meg.

Hírdetés

A szeretet ünnepére újabb meglepetéssel készülnek, alapanyagokat rendeltek és karácsonyfadíszeket készítenek, összesen 600 darabot, így minden sepsibükszádi családot megajándékozhatnak. Két évvel ezelőtt is volt hasonló, a falu egészét érintő kezdeményezésük, akkor háromezer mézeskalácsot sütöttek, ezekből 550 kis csomagot készítettek és juttattak el minden portára – idézte fel az ifjúsági szervezet vezetője. December 9-én, szombaton a helyi iskolával közösen hívják, várják az érdeklődőket egy adventi találkozásra, amely alkalmat biztosít arra, hogy a gyermekek, kisdiákok bemutathassák ünnepi műsorukat, míg a nagyobbak és a helyi kézművesek saját portékáikat állítják ki és kínálják megvételre a látogatóknak. Gergely Ágnes jelezte, a fiatalok palacsintasütéssel csatlakoznak a rendezvényhez, és azt tervezik, hogy az értékesítésből származó bevételt a templomnak adományozzák, ezzel segítik a padokra szánt puha szivacs beszerzését.

A Bifisz elnöke örömmel újságolta: az utóbbi két hónapban egyre több fiatal csatlakozott a szervezethez, és jelenleg mintegy negyvenen készülnek arra, hogy a közelgő ünnepen egymást is megajándékozzák.


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »