Adóssághegyek és drága vagyontárgyak – Kik intézték Kuciakék meggyilkolását?

Adóssághegyek és drága vagyontárgyak – Kik intézték Kuciakék meggyilkolását?

Eddig négy gyanúsítottja van a Kuciak-Kušnírová kettősgyilkosságnak. Ahogy arról korábban a Körképen is beszámoltunk, a négy vádlott között van a gyilkosságok végrehajtója, az ő sofőrje/segítője, a gyilkosság közvetlen megrendelője és egy összekötő.

Négyük közül csupán Andruskó Zoltán, a bérgyilkost megbízó összekötő mutat hajlandóságot az együttműködésre a nyomozóhatóságokkal. Érthető okokból a szlovák sajtó nagy erőkkel érdeklődik az ő és Alena Zsuzsová háttere iránt is.

Az alábbiakban összegezzük, hogy mit sikerült kideríteni.

Andruskó

Az Aktuality.sk riporterei ellátogattak Komáromba, ahol Andruskó összefüggésbe hozható egy Klapka téri pizzériával. A pizzéria kirakatán szerepel Andruskó neve, mint a helyért felelős vezető.

Az ugyanitt található adatok alapján a pizzéria az Alegra nevű cég tulajdonában van, azonban ez a vállalat már két éve nem működik hivatalosan, ráadásul 700 ezer eurós tartozást tartanak rajta számon.

Az Alegrának rövid ideig Andruskó volt a tulajdonosa és ügyintézője, majd 2014-ben egy magyarországi tulajdonosra írták át.

A cég formálisan 2016-ban szűnt meg, azonban az Aktuality riporterei bennfentes információkra hivatkozva úgy tudják, hogy Andruskó ezután is fizette az alkalmazottakat, holott hivatalosan 2014-től semmilyen kapcsolata sem volt a céggel.

A helyiek szerint Andruskó épp a pizzériában találkozhatott Szabó Tamással és Miroslav Marčekkal, tehát a feltételezett gyilkossal és annak segítőjével. Mialatt az Aktuality riporterei a helyszínen szemlélődtek, megjelent Andruskó jegyese is, a hely pedig úgy működött, mintha mi sem történt volna múlt héten.

Ezután a riporterek ellátogattak Hetényre (falu Komáromtól nem messze), ahol Andruskó és jegyese éltek a hölgy gyermekeivel. A hatalmas ház, garázsokkal együtt a falu végén áll, tartozik hozzá egy magántó is, melyet a rajtaütés után a rendőrök is átvizsgáltak – vélhetően bizonyítékok után kutatva.

Hírdetés

A helyiek nem ismerték túl jól Andruskóékat, a jelek szerint körülbelül egy éve vették meg a házat és a telket egy helyitől.

Marcelházán is körülnéztek a riporterek, miután Andruskó épp innen származik, családi házában szülei élnek, édesanyja pedig fia több cégében is szerepel.

Andruskó 9 cégben volt érintett, melyeknek tartozásai vannak az állammal szemben. A legnagyobb adósság, melyben közvetlenül érintett a vállalkozó, a Bau-rest céghet köthető 2016 augusztusából. Ugyanebben az időben megvádolták adócsalással is 440 ezer euró értékben egy másik esetnél.

Zsuzsová

Alena Zsuzsová, akit a gyilkosság megrendelőjeként tartanak számon, több cégben is olasz vállalkozókkal szerepel. A cégekben komoly tartozásokat halmoztak fel, az olasz nyelvről fordító hölgy ennek ellenére drága autókkal furikázott.

A Hospodárske Noviny szerint nem világos, hogy Zsuzsová miből élt, az utóbbi időben azonban egy 80 ezer euró értű Range Roverrel járt mindenhová.

A sajtóban megjelent információk szerint a szomszédok fordítóként ismerték Zsuzsovát. A szlovákiai tolmácsok többsége tagja a Tolmácsok és Fordítók Szövetségének, azonban itt Zsuzsovát nem ismerik. Ahhoz, hogy ennek ellenére tolmács-szolgálatást nyújthasson, hivatalas fordító irodát kellett működtetnie. Ebben az esetben pedig benne kellene lennie a becslők, tolmácsok, fordítók jegyzékében az igazságügyi minisztériumnál. Talán nem meglepő, hogy itt sem találkozni a nevével.

A rendőrség jelenleg a Marian Kočnerrel való kapcsolatát deríti fel. A sajtóban megjelentek olyan információk, hogy pont az értékpapírcsalással vádolt vállalkozó lehet Zsuzsová 15 éves lányának keresztapja.

A felröppent hírek szerint Zsuzsová Kočnernek dolgozhatott tolmácsként, azonban a férfi tagadja ezt. Ügyvédjén keresztül a keresztapaságot is tagadta, valamint kijelentette, hogy életében csak egyszer volt Komáromban még 1989 előtt.

Zsuzsová édesanyja a Joj tévének nyilatkozva a keresztapaságot egy félreértéssel magyarázta.

állítja Zsuzsová édesanyja, aki szerint unokája meg sincs keresztelve. Ebből a történetből azonban az derül ki, hogy mégiscsak van, vagy volt kapcsolat Zsuzsová és Kočner között.

Aktuality.sk, HNonline.sk

Nyitókép: zoznam.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »