Adományok érkeztek a Bodrogközbe és Ung-vidékre az összetartozás jegyében

Adományok érkeztek a Bodrogközbe és Ung-vidékre az összetartozás jegyében

A hétvégén a Szent László Társulat a Magyar Máltai Szeretetszolgálat közreműködésével elhozta térségünkbe „Az összetartozás ajándékait”. A Szent László Társulat 2004 óta, tehát már 20 éve szervez gyűjtést a határon túl élő családok és közösségek számára, hogy megsegítse a felvidéki, kárpátaljai, erdélyi, vajdasági falvakban nehéz körülmények közt élő gyerekeket, családokat. Ezekkel az ajándékokkal is szeretnék kifejezni a magyarság összetartozását: évről évre ajándékaikkal támogatják a határon túl élő rászoruló magyar intézményeket és közösségeket.

Gyermekjátékokat adtak át Bolyban a helyi, vékei, pólyáni, bélyi, szomotori, zétényi magyar óvodáknak és iskolásoknak. Továbbá Ung-vidéken a kaposkelecsényi óvodának. Ezen felül pedig 21 nehéz sorsú magyar család kapott tartós élelmiszert és tisztálkodási szert tartalmazó csomagokat Alsómihályiban, Borsiban, Bodrogszerdahelyen, Szolnocskán, Kisgéresen, Leleszen, Csicserben, Perbenyiken és Örösön.

Hírdetés

Az adományokat és a gyűjtésbe bekapcsolódók munkáját is valamennyi támogatott közösség és személy nagyra értékeli térségünkben. Jó látni és érezni, hogy vannak közösségek, melyek rendszeresen gondolnak külhoni testvéreikre.

Az összetartozás ajándékait kiosztó csapat a hétvégén a nagykaposi Magyar Közösségi Ház vendége volt. Rövid látogatásuk alatt megtekintették az intézményt és a közeli Dobóruszkán Dobó István sírját.

(Vályi Edit/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »