Áder új autója veszélyben: letartóztatták az Audi vezérigazgatóját – a dieselgate-botrány újabb állomása

Áder új autója veszélyben: letartóztatták az Audi vezérigazgatóját – a dieselgate-botrány újabb állomása

A müncheni ügyészek attól tartottak, hogy Rupert Stadler esetleg bizonyítékokat tüntet el.

Rupert Stadlert letartóztatták – közölte az Audi anyavállalatának, a Volkswagennek a szóvivője hétfő délelőtt. Az eljárásról, hogy marad-e hosszabb távon is őrizetben az Audi vezérigazgatója egyelőre folynak a tárgyalások.

A letartóztatására, azért került sor, mert az ügyészek szerint felmerülhet a veszélye annak, hogy az Audit 11 éve vezető vezér a dízelbotránnyal kapcsolatos bizonyítékokat tüntethet el – írta az Automotive News. Az eljárást egyébként 20 gyanúsított ellen indították meg, és többük lakásában folytattak házkutatást a német hatóságok. Stadler mellett a másik fő gyanúsított Bernd Martens az Audi beszerzési igazgatója, árulta el a Reutersnek egy közvetlen forrás.

A múlt hónapban az Audinak újabb 60 ezer A6-os és A7-es dízelmotoros modellt kellett visszahívnia, mert kiderült, olyan emissziós szoftverrel rendelkeznek, amelyek nem adnak valós képet a kocsik károsanyag-kibocsátásáról. Ezzel együtt az Audi csalószoftvere által gyanúba keveredett autók száma már elérte a 850 ezer darabot.

A "dieselgate" nevű kibocsátási botrány 2015 szeptemberében robbant ki, amikor az amerikai környezetvédelmi hatóság kimutatta, hogy a Volkswagen, német konszern autóinál olyan szoftvert alkalmaznak, amely érzékeli, mikor mérik a károsanyag- kibocsátását az autóknak. Amikor a rendszer jelez, minden utókezelő rendszer bekapcsol, ideális értékeket adva, azonban, amikor az utcán járnak ezek az autók, a károsanyag-utókezelő rendszerek is csak korlátozottan működnek.

Hírdetés

(HVG nyomán)

Korábban írtuk: Ezzel a nettó 17 milliós új járgánnyal pontos lesz az érkezés Auschwitzba – a főrabbi-látogatás szintideje is javulhat végre

Vádat emeltek az Egyesült Államokban a Volkswagen volt vezérigazgatója ellen – akár 25 évet is kaphat

A Volkswagen, a BMW és a Siemens vezérigazgatója is a zsidók előtt alázkodott a sokadik holoemléknap alkalmából

Közük nincs a valódi fogyasztáshoz az autógyári adatoknak

A Volkswagen-sztori III.: Az új front: a károsanyag-kibocsátás


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »