Áder, mi nem bocsátunk meg az ellenünk vétkezőknek!

Szokásos megfelelés-kényszeres szólamait szajkózta Újév alkalmából a köztársasági elnök. Szeretetre, megértésre hívott fel, ami esetében egyenlő a totális önfeladással, a magyarság kapcarongy szerepével, és mindennel, ami egy lesajnált és mindenki által csak irányított nemzet velejárója. Elég volt! Most jött el az ideje, hogy egyértelművé tegyük: csak a Magyarországot felemelni akaró és érte tevékenyen tevő emberek számíthatnak rokonszenvünkre. minden többi más ellenség.

Magyar Menedék - Badiny

Bizonytalan év előtt állunk Áder János szerint. Újévi köszöntőjében a szeretet, a megértés, a segítő szándék, a jóakarat és az alázat fontosságára hívta fel a figyelmet.

„Mindannyiunknak az lehet a legfőbb közös kívánsága, hogy legyen békés a világunk” – mondta Áder János újévi köszöntőjében. Az államfő szerint egy évvel ezelőtt senki sem tudhatta, milyen meglepetéseket tartogat 2015: migrációs válság, terrorcselekmények.

Hírdetés

Áder szerint rég történt meg, hogy a következő évet ennyire bizonytalannak érezzük, mint ahogy az is, hogy amikor fiaink és lányaink idegen országban tanulnak vagy munkát vállalnak, nem az a legfontosabb, hogy megtalálják számításukat.

Egyetlen dolog fontos számunkra: hogy épségben viszontlássuk őket.

Az államfő szerint a karácsony élményét kell átvinni a következő évre, azaz az együtt eltöltött békés órákat, a meghitt családi beszélgetéseket, az éjszakába nyúló közös játékokat a gyermekekkel, az örömteli találkozásokat rokonokkal, barátokkal.

Az államfő felhívta a figyelmet arra is, hogy „csakis tőlünk függ, hogy újévi jókívánságainkat kiegészítjük-e azzal, hogy megértéssel fordulunk bajba jutott honfitársaink felé, hogy segítő szándékkal fordulunk a rászorultakhoz, fogyatékkal élőkhöz, hogy jóakarattal fordulunk útkereső, az élet dolgaiban nehezen eligazodó honfitársainkhoz, és hogy alázattal fordulunk természeti környezetünkhöz”.

Legyen 2016-os cselekedeteink vezérlő elve a megértés, a segítő szándék, a jóakarat és az alázat. És legyen a mi iránytűnk: a szeretet.


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »