Áder: A világ egyre kevésbé hasonlít régi önmagára

Áder: A világ egyre kevésbé hasonlít régi önmagára

A Kossuth Lajos téren zászlófelvonással kezdődtek az augusztus 20-ai ünnepségek. Az államfő a honvédtisztek avatásán azt mondta: közösen kell megteremteni a polgári demokrácia új, 21. századi biztonságát.

Hírdetés

A fővárosi program leglátványosabb eleme az esti tűzijáték. A rendezvénysorozat biztonságos lebonyolítása érdekében a Honvédelmi Minisztérium operatív törzset működtet, amely az Országos Meteorológiai Szolgálattal együttműködve folyamatosan figyeli és értékeli az időjárás alakulását. A katasztrófavédelem arra kér mindenkit, hogy mielőtt elindulna az ünnepi rendezvényekre, figyelje az érvényben lévő riasztásokat, ugyanakkor tartsa be a szervezők és a hatóságok utasításait.

– Az augusztus 20-i állami ünnepséggel kapcsolatban a főváros területén mintegy 100 fővel vesz részt a katasztrófavédelem a helyszín biztosításában. Emellett 34 fővel a fővárosi tűzoltó-parancsnokságok létszámát is megemelték a rendezvény időtartamára. A legfontosabb esemény az esti tűzijáték lesz, ezt összesen 23 technikai eszközzel végezzük, amelyből 19 tűzoltó-gépjármű, illetve három motorcsónak, és egy tűzoltóhajó – közölte Hajdu Márton, a Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője.

Váratlan időjárási helyzet esetén azonnal leállítható a tűzijáték. Bővebbe>>>


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »