"Add ide a nőket, vagy megöllek!" – felfüggesztettet kaptak a nőkre támadó migránsok Németországban

"Add ide a nőket, vagy megöllek!" – felfüggesztettet kaptak a nőkre támadó migránsok Németországban

Felfüggesztett börtönbüntetést szabtak ki egy iraki és egy algériai férfira csütörtökön Kölnben a szilveszteri szexuális zaklatásokkal kapcsolatban. Ezek az első elmarasztaló ítéletek, amelyeket szexuális bűncselekmény miatt hozott a németországi nagyváros bírósága a nők ellen tömegesen elkövetett támadások nyomán.

A bíróság szerint bizonyítást nyert, hogy a 21 éves iraki férfi Köln belvárosában szilveszteréjjel lefogott egy 20 éves nőt, majd megcsókolta és megnyalta az arcát, ami szexuális kényszerítésnek minősül, mert az elkövető arra kényszerítette áldozatát, hogy mindezt akarata ellenére elviselje.

Az áldozat egy barátnőjével és annak jegyesével volt, akit a bíróság szerint

a 26 éves algériai férfi megfenyegetett, azt mondta neki, hogy megöli, ha nem bocsátja rendelkezésére a kíséretében lévő nőket.

A bíróság ezt szexuális kényszerítés kísérletének minősítette.

A testület mindkét vádlottat egy év börtönbüntetésre ítélte, de méltányolta, hogy a német hatóságoknak korábban nem volt dolguk velük (:DDDD), ezért felfüggesztette a büntetés végrehajtását. A fiatalabbik vádlottat mellékbüntetésként 80 óra közmunka ledolgozására kötelezte – számolt be a Westdeutscher Rundfunk (WDR) regionális közszolgálati médiatársaság.

A szilveszterkor elkövetett támadások ügyében mintegy 1200 feljelentést tettek Kölnben, nagyjából 500-at szexuális bűncselekmények miatt. Azonban a bizonyítási eljárás nehézségei miatt eddig egy elkövetőt sem ítéltek el szexuális bűncselekményért.

Szilveszterkor több német nagyvárosában követtek el tömegesen nők sérelmére szexuális zaklatást és lopást. A hatóságok szerint az elkövetők többnyire észak-afrikai fiatalok – menedékkérők, menekültek vagy az országban jogcím nélkül tartózkodó emberek – voltak, akik csoportosan körbevették, molesztálták és meglopták az áldozatokat.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »