Aczél Endre most Balczó Andrást vádolja

Aczél Endre most Balczó Andrást vádolja

Bevallom nagyjából akkor hallottam utoljára Aczél Endréről, amikor már a Népszabadság számára is vállalhatatlanná vált, mert Kiss László úszóedző ügyében azt írta a Facebook oldalára, hogy az erőszak áldozata „szeretett kefélni”. 

Aczél Endre most Balczó Andársba rúgott bele néhányat. Mondjuk jókor, mert a legendás öttusázó éppen csütörtökön vette át a MOB és a MSÚSZ közös életműdíját. Háromszor nyert olimpiát, tíz alkalommal volt világbajnok és tizenkétszer győzött Európa-bajnokságon. Ha valaki, akkor ő megérdemelte az elismerést, hiszen ez az élet valóban mestermű. A díj átvételekor Balczó András felemelő beszédet mondott. Szabó Lőrinc, Ady Endre és még az Isten is benne volt. 

És akkor a Facebookon előkerült Aczél Endre, s a díjátadóval kapcoslatos egyik poszthoz ő maga is hozzászólt.

Elég… Sőt! Sok is!

Hírdetés

Mert az egy dolog, hogy Balczó András engem nem oktat semmiféle magaslatról, ez a legkevesebb. Hogy a tehetség és a kiválasztottság összefüggésben áll-e azt nem tudom, de hajlamos vagyok elhinni, hogy akad valamennyi. Balczó Andrást kedveli az Isten – ezzel talán kár vitatkozni. De aztán jönnek a vádak. Nem egyértelműen leírva, hanem ködösítve, általánosítva. Így vádolja meg a teljes öttusázó társadalmat… Aztán tovább is megy, mert állítása szerint Balczó András azért nem mert el valakinek a temetésére, az elhunyt édesanyja zsidó volt. Ez ugye azt jelenti, hogy Aczél Endre értelmezése szerint az öttusa történetének legnagyobb alakja antiszemita. 

Szomorú…

Aczél Endre már megint a Facebookon éli ki magát. A saját érdekében el kellene kerülnie a jövőben a közösségi oldalt. Még a végén a Népszavánál sem kérnek majd többet belőle.

 Kecskés István – https://media.blogstar.hu

Köszönettel és barátsággal!

www.flagmagazin.hu


Forrás:flagmagazin.hu
Tovább a cikkre »