Achtung! Márki-Zay nem hajlandó visszafogni magát, "botrány lesz" – a "romáiból" sem enged

Achtung! Márki-Zay nem hajlandó visszafogni magát, "botrány lesz" – a "romáiból" sem enged

Szokásos vasárnapi videójában Márki-Zay elmondta: ragaszkodik ahhoz, hogy három roma származású ember kerüljön fel a baloldali listára.

Újra vasárnap, újra hétértékelő Márki-Zay Péterrel. Az elmúlt egy hónap menetrendje szerint a baloldal miniszterelnök-jelöltje vasárnap este sértegeti valamelyik társadalmi csoportot, majd kedden elmegy az ATV-be elnézést kérni, illetve megmagyarázni, hogy nem is úgy értette.

Ez alól az egyetlen kivétel a január 16-i alkalom volt, amikor Simon András szoros emberfogással kontrollálta a miniszterelnök-jelöltet, így csak a csirke far-hát hatósági árának tudott nekimenni Márki-Zay, aki január elején a covidhalálozás és a választási esélyek közötti összefüggéseket ecsetelte, majd fideszes zsidókról beszélt (ez még hagyján, de kevesellte őket…, a kormánytagokat és Orbán fiát legalább enélkül buzizta le – a szerk.).

A múlt héten pedig a karanténból élőzött, így Péterfi Judit sem tudta megakadályozni, hogy „fogyatékosozva” beszéljen a „fideszes propagandistákról” Márki-Zay. (A fideszes propagandisták persze tnem csak idézőjelesen propagandisták, és a legtöbb esetben elég sötét elmék is, de a még minimális agykárosodás veszélye mellett fogyasztható lapok közé Mandiner szerzője biztos megtalálva érezte magát – a szerk.)

Most ismét Simon Andrással ült asztalhoz a politikus. A forgatókönyv hasonló volt a két héttel ezelőttihez: Simon irányított kérdésekkel arra terelte a szót, hogy mit kérdezne Márki-Zay Orbán Viktortól, a miniszterelnök-jelölt pedig kínai vakcinázni és migránsozni kezdett.

A szó hamar Lázár Jánosra terelődött, akit Márki-Zay közvetítőkön – Lázár jobbkezén, aki mint kiderült, a telekszomszédja – keresztül keresett meg. Szerinte Lázár nem kampányol, miközben Márki-Zay bírálta a pár hónapja elindult tram-traint, „csődtömegnek” nevezte a beruházást.

A következő téma az oktatás volt. Márki-Zay elmondta, már a rendszerváltás környékén történtek hibák ezen a területen, de kormányváltás esetén azonnal egy önálló minisztériumot hoznának létre, emelnék a béreket, és szabad tankönyvválasztást vezetnének be. A kampány jelenlegi helyzetéről szólva elmondta:

a pártok egyre jobban dolgoznak együtt, de a tél nem könnyítette meg a dolgukat.

Hírdetés

Leszögezte: a három „roma” képviselőből a közös listán nem enged, mert szerinte enélkül nem lehet kormányt váltani. Hozzátette: „hogy hihetnének egy jövőbeni hatpárti koalíciós kormánynak az ellenzéki szavazók, ha egy kampányban tett ígéretet sem képesek betartani?”

Ezután Márki-Zay elmesélte egy élményét: egy zalaegerszegi fórumon odament hozzá egy DK-s néni, és azt mondta neki, hogy „még nem szeretem magát, de meg fogom szeretni”. Márki-Zay elmondta, ő is dolgozik azon, hogy megszeresse az ellenzéki pártok szavazóit, majd hozzátette: jó az irány, a saját felméréseik szerint a DK-s szavazók 95 százaléka már a közös listára szavazna, de reménykedik, hogy a másik 5 százalék is meggondolja magát.

Ez azért is érdekes, mert minden kutatás azt mutatja, hogy a Gyurcsány-párt szavazói a legelkötelezettebb Orbán-ellenes szavazók.

(Ha megnézi az ember a Facebookon a politikai agymenéseket vagy az ATV Fórum című betelefonálós műsorát, tapasztalhatja, hogy a DK-soknak még mindig fáj Klára elverése, és MZP még egy DK-s nyugdíjas szemszögéből sem tűnhet nagy zseninek – a szerk.)

Simon András megint próbálta rövidre zárni a beszélgetést, de megint Márki-Zayé volt az utolsó szó:  Hogy ha valaki azt gondolná, hogy Andrásnak az a feladata, hogy ne mondjak olyan dolgokat, amiből a fideszes, vagy ellenzéki, de a Fidesz által fizetett megmondóemberek botrányt keltenek, én biztos vagyok benne, hogy botrány lesz. Én továbbra sem vagyok hajlandó visszafogni magam, hallgassák meg a péntek-szombati kampánykörúton elmondott beszédeimet” – mondta Márki-Zay. (Mi sem hisszük, hogy könnyű lefékezni a hülyeségrollert, ha egyszer beindult – a szerk.)

(Mandiner nyomán)

Hallatlan rasszizmus: még a balliberálisoknak sem kellenek MZP "romái" – a Fidesznél több szerencsével járna

Arcod, amikor a miniszterelnök-jelölted doktorrá avat az utcán

Csak ezt ne!!!

Judit egy percre nem figyelt, MZP pedig gyorsan előrukkolt minden kampányok legnagyobb "dalos" videójával

Már a Telexnél is a gyámság alá helyezett Márki-Zay Péteren röhögnek


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »