Acél az acél ellen – ezt várják az izlandiak

Acél az acél ellen – ezt várják az izlandiak

A Portugália ellen elért 1-1-es döntetlent követően sokan tartják az izlandiakat a szombati meccs esélyeseinek, nagy elvárást támasztva ezzel a csapattal szemben. A játékosok és a szövetségi kapitány azonban próbál a realitások talaján maradni, ezzel is csökkentve a rajtuk lévő nyomást.

„Acél az acél ellen” – nyilatkozta Aron Gunnarsson, miután a magyarok elleni meccsről kérdezték pénteken sajtótájékoztatón. „Két olyan csapatról van szó, amely nem lő sok gólt, de irtó keményen harcol, borzasztóan hasonlítunk!” – tette hozzá. Gunnarsont a C. Ronaldóval történt mezcserés afférjáról is kérdezték. Jelezte, a portugál nem mondott olyat, hogy „ki vagy te”, hanem csak annyit közölt, hogy majd az öltözőfolyosón mezt cserélnek.

Hírdetés

Kolbeinn Sigthórsson szerint nagyon fontos, hogy az első meccs utáni érezhető támogatást pozitív energiává fordítsák a meccsen úgy, hogy közben két lábbal a földön maradnak.

„Ez a meccs teljesen más lesz, mint az előző! Tudtuk, hogy a portugálok sokat birtokolják a labdát és kezdeményeznek” – mondta Heimir Hallgrimsson társszövetségi kapitány a L’Equipe tudósítása szerint. „Magyarország ellen reméljük, hogy mi fogjuk uralni a játékot. Ez egy jó alkalom lehet arra, hogy megmutatkozzanak azon kvalitásaink, amiket Portugália ellen nem tudtunk megcsillogtatni. Ugyanakkor azt is tudjuk, hogy Magyarország kiválóan játszott az osztrákok ellen.”

Csak emlékeztetőül: mi 2-0-ra vertük Ausztriát első mérkőzésünkön.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »