„Abba kéne hagyni az italozást” – agyba-főbe vert két férfit a részeg ikerpár

„Abba kéne hagyni az italozást” – agyba-főbe vert két férfit a részeg ikerpár

A Pest megyei rendőrök befejezték egy testvérpár 2022-es büntetőügyét, akik a gyanú szerint minden ok nélkül agyba-főbe vertek két férfit.

Hírdetés

Percek alatt a helyszínre értek a rendőri egységek 2022. március 19-én, este, Dabason, ahonnan utcai verekedésről érkezett a bejelentés. Két, tetőtől talpig véres férfit találtak, támadóikat percekkel később a közelben bilincselték, a sértettekhez pedig mentőt hívtak.

Mint kiderült, egy helybéli ikerpár tért be a közeli boltba, ahonnan ittasságuk miatt kitessékelték őket. A testvérek kitámolyogtak a közértből, sérelmükön azonban nem sikerült túltenni magukat. Az üzlet előtt két férfi fát pakolt, amikor odaléptek hozzájuk, minden ok nélkül kötözködni kezdtek, majd kézzel és husánggal ütni-verni kezdték őket.

Az orvosszakértő megállapította, hogy az egyik sértett a bántalmazás következtében többszörös koponyacsonttörést és keményburok alatti vérzést szenvedett el, állapota kórházba szállításakor életveszélyes volt, a másik áldozat súlyosan megsérült. 

A 34 éves Sz. Zoltán és Sz. Gábor kihallgatásán beismerő vallomást tett. Egyikük azt mondta, „abba kéne hagyni az italozást, mert minden amiatt van”, míg testvére úgy nyilatkozott, felháborította, hogy a boltban nem szolgálták ki, ezért mérgében segített testvérének „lenyomni” a két férfit.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya Sz. Zoltánnal szemben életveszélyt okozó testi sértés bűntette és súlyos testi sértés bűntettének kísérlete, Sz. Gáborral szemben súlyos testi sértés bűntette kísérletének, valamint felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást befejezte, és az ügy iratait átadták az ügyészségnek.


Forrás:privatkopo.hu
Tovább a cikkre »