Abaházi a Slágernél, Sebestyén Vajnánál folytathatja

Abaházi a Slágernél, Sebestyén Vajnánál folytathatja

Az ATV-n, az Esti Frizbiben vasárnap ez fog elhangzani: nem kizárt, hogy Sebestyén Balázsék a Rádió1-nél folytatják. Igaz, ez nem új hír, találgatások már régóta folynak róla. Vágó Piros és Abaházi Csaba pedig reggeli műsort kap a Slágeren.

November 21-től új reggeli műsorral jelentkezik a Sláger FM, Sláger Reggel címmel, melyben a két műsorvezető Vágó Piros és Abaházi Csaba. Minden hétköznap reggel 6-tól 10-ig lesznek hallhatók a Class FM korábbi műsorvezetői – írta közleményében a rádió.

A Class FM szombat éjfél óta már csak interneten hallható, miután a Médiatanács nem hosszabbította meg a rádió frekvenciaengedélyét. A Class FM fellebbezett a döntés ellen, az ügyet 2017 januárjában tárgyalják.

A filmügyi kormánybiztoshoz, Andy Vajnához köthető Rádió 1 viszont a Médiatanács döntése nyomán november 15-től vidéki nagyvárosokban is sugározhat.

Hírdetés

Korábban is lehetett már arról hallani, hogy Sebestyén Balázsék a frekvenciaengedélyét vesztett Class FM-től éppen a kormánybiztos állami hirdetésekkel kicsinosított rádiójához mennek majd, ezt azonban idáig senki nem erősítette meg. Az ATV Frizbi című műsorában a Morning Show készítői, Rákóczi Ferenc, Sebestyén Balázs és Vadon János most arról beszéltek: ha jön megkeresés az Andy Vajna tulajdonába tartozó Rádió 1-től, el tudják képzelni, hogy ott folytassák, miután elmondásuk szerint kiváló viszonyban vannak a filmügyi kormánybiztossal.

A vasárnap adásba kerülő Esti Frizbi tartalmát a Blikk szellőztette meg hétfőn. Sebestyén Balázs állítása szerint csúnya beszélgetések zajlottak közte és a tulajdonos között.

Sebestyén Balázsék népszerű rádióműsorával, a Morning Show-val kapcsolatban napok óta érkeztek az ellentmondásos hírek. A rádió keddi közleményében azt írta: egyik legnépszerűbb műsoruk, a Morning Show adását ideiglenesen felfüggesztik, vagyis Sebestyén Balázsék élő produkciója helyett a legjobb pillanatokból összeállított, „best of” részletek mennek majd – a közlemény később elérhetetlenné vált. Hozzátették, tudomásul veszik, hogy Sebestyén Balázs a tévés munkáira koncentrál, és minimalizálja a rádiós működését. Sebestyén Balázs mindezt videoüzenetben cáfolta, hazugságnak nevezve az állításokat, és hangsúlyozta, mindenképpen bemennek dolgozni szerda reggel, és elköszönnek a hallgatóktól.

Bár a rádió vezetősége kedd éjszaka bejelentette, mégis készíthetnek még műsort, a kérdés ennek ellenére az volt, beengedik-e őket a rádió épületébe. Az Index – több más médiummal együtt – szinte árnyékként követve a műsorvezetőket a hajnali órán, drámai cikkben számolt be a hamleti súlyú kérdésekről. Sebestyén Balázsék végül bejutottak, és nekiálltak elkészíteni az utolsó Morning Show-t. Ők legalábbis ezt állították.

A rádiót működtető Advenio Zrt. tulajdonosa, John Michael McNutt azonban ragaszkodott hozzá, hogy mivel Sebestyén Balázsék szerződése 2016. december 31-éig szól, a műsorvezetők addig készítsék tovább a reggeli műsoraikat.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »