A "zsidók védelméért mindent megtevő" Horthyért mondatnak misét – a kormányzó oltalmazottainak persze ez sem tetszik

A "zsidók védelméért mindent megtevő" Horthyért mondatnak misét – a kormányzó oltalmazottainak persze ez sem tetszik

Horthy Miklósért mondat szentmisét a Belvárosi Nagyboldogasszony Plébánián a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége (KÉSZ) Budapest Belvárosi Csoportja, melynek keretében "szeretettel és tisztelettel emlékeznek" a 150 éve született Horthyra és menyére, Horthy Istvánnéra. Hogy a mindig mindennel elégedetlen zsidók ezt szó nélkül hagyták volna-e akkor, ha nem január 27-ére, a nemzetközi holokamu-emléknapra időzítették volna a misét, nem tudni. De mivel a két időpont egybeesik, máris áll a bál Judapesten.

A szentmisén emlékező beszédet mond a rossz emlékű Boross Péter, Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke és Szakály Sándor történész, a Veritas Történetkutató Intézet főigazgatója, akinek a numerus clausus törvényről mondott szavaitól a kormány gyáván elhatárolódott 2016-ban.

A Keresztény Értelmiségiek Szövetsége a honlapja szerint szoros kormánykapcsolatokat ápol: támogatója az Emmi, a kormány civiltámogatója, a Nemzeti Együttműködési Alap, a Bethlen Gábor Alap és a Nemzeti Kulturális Alap, valamint a Fidesz pártalapítványa, a Polgári Magyarországért Alapítvány.

A hírre persze megszólalt a Mazsihisz is. A zsidó hitközségek szövetsége elnöke, Heisler András levélben fordult Lezsák Sándorhoz azért, hogy vajon tudja-e, milyen felelőssége van az Országgyűlés alelnökeként a nemzetközi holokauszt-emléknapon, történelemhamisítónak nevezve a szervezőket:

Vajon lehet-e kegyelettel emlékezni Horthy Miklósra a Nemzetközi Holokauszt Emléknap kegyeletsértésével? Tudjuk, mindenki megérdemli, hogy lelke üdvösségéért imádkozzanak. Minden egyházi közösségnek joga, hogy így tegyen, ebbe senkinek beleszólása nincs. A holokauszt emléknapján azonban ezt megtenni csak a történelem meghamisításával lehet.

A Mazsihisz szerint fontos rögzíteni, hogy az állam képviselőjeként senki ne járuljon hozzá Horthy kultuszának építéséhez. Majd a szokásos zsidó pimaszsággal kijelenti a megfellebbezhetetlen igazságot:

Mindezt a Holokauszt Nemzetközi Emléknapján megtenni minden magyar áldozat emlékének megtiprása. Zsidóké és nem zsidóké egyaránt.

Hírdetés

Mindent megtett a "zsidó magyarok" védelméért

Megszólalt a Horthy-misének helyszínt biztosító Plébániatemplom is, véleménye szerint a korszakot jól ismerő hozzászólók beszélnek majd a kormányzóról, és Horthy amúgy is mindent megtett a zsidó magyarok védelméért.

Közben az örökös rettegők máris szervezik szombatra a tiltakozó tüntetést.

A tüntetés Facebook-oldala alatti bejegyzések között az egyik a Belvárosi Plébánia válaszát is tartalmazza.

A plébánia szerint a rendezvény célja "megemlékező imádság, melyhez kapcsolódóan – a szentmisét követően – a korszakot jól ismerő felkért hozzászólók osztják meg gondolataikat a résztvevőkkel". Ezek: Boross Péter politikus, Lezsák Sándor, Szakály Sándor történész.

Horthy "mindvégig támaszkodott azokra a magyarországi nagyvállalkozókra és tudósokra, akik a zsidóság köréből tanácsaikkal segítették a haza talpra állítását a trianoni tragédiát követően". A mise célja, hogy igazolja, "nincs ellentét a kormányzó iránti tiszteletadás és az áldozatokra való megemlékezés között".

(HVG korrigálva)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »