A zsidók szerint „antiszemitizmus” Izraelt apartheid államnak hívni

A zsidók szerint „antiszemitizmus” Izraelt apartheid államnak hívni

Az Antiszemitizmus Elleni Küzdelem Mozgalom (CAM), a Cionista Világszervezet (WZO) és az NGO Monitor konferenciáján a zsidó felsőbbrendűség hívei megvitatták az apartheid kifejezés „eltorzítását” és Izrael elleni felhasználását.

„Egyre többen elvonatkoztatják ugyanis a kifejezést annak dél-afrikai történelmi kontextusától, azzal a céllal, hogy Izraelt rasszista entitásként ábrázolják, rágalmazzák és elszigeteljék a zsidó államot” – számol be a zsidó szupremácista Tett és Védelem Alapítvány honlapja.

Hírdetés

A konferencián zsidó diplomaták, törvényhozók és politikai döntéshozók tárgyaltak arról, mit kell tenni annak érdekében, hogy az apartheid kifejezés visszakerüljön a számukra megfelelő kontextusba, és hogy delegitimálják a használatát egy olyan konfliktusról folytatott vitában, amelyhez szerintük nincs köze, valójában azonban görbe tükröt mutat Izraelnek.

„Izraelt apartheid–államként kategorizálni egyszerűen antiszemitizmus. Véleményem szerint az ilyen állítás szembemegy a térségben a békefolyamat során elért haladással, csak elmélyíti a szakadékokat és táplálja az antiszemitizmust világszerte” – jelentette ki Nicola Beer, az Európai Parlament alelnöke, a „vallási diszkrimináció és az antiszemitizmus elleni küzdelem” különmegbízottja.

„Az apartheid-kampány Izrael zsidó és demokratikus államként való létjogosultságát kérdőjelezi meg azzal, hogy Izraelt eredendően rasszista államnak állítja be” – panaszolja a The Jerusalem Post. Az elmúlt 18 hónap során a Human Rights Watch és az Amnesty International is olyan jelentéseket tett közzé, amelyekben Izraelt apartheid államként jellemzik, és az ENSZ két olyan testületet is létrehozott, ahol ezeket az állításokat hitelesen igazolják.


Forrás:harcunk.info
Tovább a cikkre »