”A zsidók európai olimpiája, súlyosan kirekesztő, fajgyűlölő rendezvény”

Molnár János néven máris közel 4 ezer aláírást gyűjtött össze az a magánszemély, aki azért kampányol, hogy 2019-ben ne rendezzék meg Budapesten a „zsidó olimpiának” is nevezett 15. Európai Maccabi Játékokat. Molnár János és társai valószínűleg azon buzdultak fel, hogy a NOlimpia-mozgalom sikeres népszavazási aláírásgyűjtése miatt Budapest a minap visszavonta a 2024-es olimpiai játékok rendezésére beadott jelentkezését.

Magyar Menedék - Karácsony

„Követeljük, hogy a magyar kormány vonja vissza az eseményre beígért 2,1 milliárd forintos támogatást, és fordítsa az összeget szociális, kulturális célokra! Álláspontunk szerint a Maccabi Games, amely közkeletű nevén a zsidók európai olimpiája, súlyosan kirekesztő, fajgyűlölő rendezvény. Ellentétes az olimpiai eszmével, mert származási alapon különbözteti meg az embereket, csak zsidó sportolók részvételét teszi lehetővé.

Álláspontunk szerint a Maccabi Games nemzetbiztonsági kockázatot jelent, 2019. július 29. és augusztus 7. között a magyar fővárosba vonzhat szélsőséges terroristákat, öngyilkos merénylőket. A rendezvény biztonságának megteremtése újabb súlyos, milliárdos kiadást jelentene a magyar államnak” – így a petíció.

Hírdetés

A 15. Európai Maccabi Játékokra egyébként 2500 zsidó sportolót várnak Budapestre, amely így a 2019-es esztendő legnagyobb magyarországi sporteseménye lenne. A magyar állam, hogy a sporteseményeknek helyszínt biztosítson, félmilliárd forintért venné meg az egykori Taurus gumigyár telkét, hogy néhány eseménynek színhelyt adjon. Mivel a Fiumei úti sírkert, az Aréna pláza és a vasút által határolt terület jó része be van építve, viszonylag sokat kellene bontani is, amire mintegy 2,3 milliárd forintot fordítanának. Ehhez járulna az ingatlanok kármentesítésére szánt 308 millió forint.

Itt tartanák a kosárlabda-, a röplabda-, a bridzs-, a sakk-, a judo-, a karate- és a sqash-versenyeket. Az új létesítmény „Zsidó Sport és Kulturális Központként” funkcionálna a továbbiakban. „A tervezett sportközpont kóser konyhája a Játékokat követően is alkalmas lesz a zsidó gasztronómiát kedvelők ellátására” – írják a szervezők.

A nyitó- és a záróünnepséget a tavaly átadott Hidegkuti Nándor Stadionban – leánykori nevén: MTK-stadionban – rendeznék meg. „Az MTK Budapest, melyet a magyar zsidó közösséghez közeli sportklubnak tartanak, csúcstechnológiával és multifunkcionális sporttermekkel ellátott sportkomplexumot épít” – írja a tervezett esemény honlapja.

A vívóversenyeket a Dózsa György úti volt zsinagógában rendeznék. Ez az épület 1944-1945-ben a munkára szállított zsidók tranzitszállásaként működött, a II. világháború után raktárként használták. 1984-ben a Honvéd újíttatta föl és rendezte be itt vívócsarnokát. A Margitszigeten, az úgynevezett Junior Centerben rendeznék meg a vízi és atlétikai eseményeket, illetve a kulturális programokat. Ide tartozna a Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszoda, az Atlétikai Centrum, a Kajak-Kenu Klub és a Margitszigeti Szabadtéri Színpad. 15. Európai Maccabi Játékok egyetlen nem fővárosi helyszíne a Tata szomszédságában fekvő, remeteségpusztai Old Lake Golf Club and Hotel volna, ahol a maccabi golfversenyeket tartanák.

(II.kerulet.ittlakunk.hu nyomán)


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »