A zsidók egy része már retteg: ha nem Orbán győz, jön az antiszemitizmus

Sorsdöntő választást tartanak Magyarországon: ha nem Orbán Viktor és kormánya győz, akkor az ország a durva, intézményesült antiszemitizmus útjára léphet – ezt írja a kormányzó konzervatív Likud párt hivatalos oldalán a párt nemzetközi igazgatója. Eli Hazan szerint Orbán győzelme nemcsak a magyarországi zsidók érdeke, de Izraelé is, mindenkié, aki ellenzi az antiszemitizmust.

A szerző emlékeztet rá, hogy tavaly zsidó szervezetek élesen bírálták a kormányzat általuk antiszemitának tartott Soros-kampányát, ugyanakkor szerinte éppen a Soros által támogatott szervezetek fenyegetik Magyarország, Izrael és más nyugati nemzetek nemzetbiztonságát. Hazan azt állítja, hogy a máig antiszemita Jobbik koalíciót akar alakítani a baloldallal, hogy megakadályozzák Orbán kormányzását. A szerző évekkel ezelőtti példákkal akarja igazolni, hogy mennyire fenyegető máig a Jobbik antiszemita retorikája, és azt írja, aggasztó lenne a szélsőjobb és a baloldal összefogása.

Hírdetés

A Likud politikusa nem gondolja, hogy a Jobbik a felszínen túl is megváltozott volna, ez nem valódi, csak politikai változás szerinte, ami érintetlenül hagyta a párt vezetését, tagjait és szavazóit. Ebben a helyzetben szerinte a túlnyomóan baloldali érzelmű zsidó választóknak emlékezniük kellene, hogy a harmincas évek elején liberális erők is segítették Hitler hatalomra jutását.


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »