A zsidók a saját céljaikra használják a holokausztot az európaik egyötöde szerint

A zsidók a saját céljaikra használják a holokausztot az európaik egyötöde szerint

„A kontinens zsidóságát fenyegető fizikai veszélyeztetettség és a zsidó identitás megerősítésének jegyében zajlott az Európai Zsidó Szövetség (EJA) 2020. évi konferenciája”, írja a zsidó ultranacionalista szombat.org portál.

A párizsban tartott kétnapos eseményen képviseltették magukat többek között a francia, belga, magyar, lengyel, ukrán, olasz, spanyol és román zsidó szervezetek, valamint jelen volt Nicole Belloubet, francia igazságügyi miniszter, Anne Hidalgo, Párizs főpolgármestere és Anders Fogh Rasmussen, a NATO korábbi főtitkára, Dánia volt miniszterelnöke és több más európai politikai vezető. 

Az esemény megnyitóján a hírhedten szélsőséges Menachem Margolin rabbi, az EJA elnöke hangsúlyozta: „nem elég, hogy a zsidó közösségek és az európai politikusok vészkiáltásokat hallatnak a növekvő antiszemitizmus miatt, konkrét lépésekre, operatív megoldásokra van szükség, legyen szó a zsidó közösségek építéséről, vagy az antiszemitizmus elleni fellépésről”.

Köves Slomó, az APL alapítója előadásában bemutatta az APL megbízásából, az IPSOS 2019 végén végzett, európai antiszemitizmust vizsgáló közvélemény-kutatásának első „eredményeit”. A kutatás állítólag „egyedülálló” a maga nemében, mert 16 országban, több mint 15 ezer fős mintavétel alapján közel 500 ezer adatot gyűjtve próbálja alátámasztni a szélsőjobbtól való rettegést.

A kutatás az „antiszemita előítéletesség” tartalmát a „kognitív, ismereteken alapuló” és „afferkív, érzelmi viszonyra utaló” kérdésekkel és azokra adott válaszokkal mérte.

Hírdetés

Összességében az európai válaszadók 17 százaléka úgy gondolja, hogy a zsidók soha nem képesek integrálódni a társadalomba.

A zsidók túl nagy befolyását az országra átlagosan 15 százalékuk vélelmezi.

21 százaléka véli azt, hogy a zsidók túl sokat beszélnek az úgynevezett „holokausztról”.

Általában a kelet-európai országokban a holokausztrevizionizmus és a klasszikus antiszemitizmus erősebbek, míg a nyugati országokban az Izrael-ellenesség érzékelhető leginkább.

A teljes kutatást ez év júniusában publikálják.


Forrás:harcunk.info
Tovább a cikkre »