A zsidó Soros egy zsidókat kisemmiző cégnél tevékenykedett Magyarországon

A zsidó Soros egy zsidókat kisemmiző cégnél tevékenykedett Magyarországon

A CBS amerikai tévétársaság meggondolta magát, és nem adja el az Echo TV-nek egy Soros Györggyel készült interjú sugárzási jogát. A húsz éve felvett beszélgetésből kiderült, hogy Soros – ügyvéd édesapja közbenjárásával – 1944-ben kereszténységet igazoló hamis iratokkal egy zsidók vagyonát elkobzó cégnél tevékenykedett. Soros az interjúban bevallotta, hogy hogy nem vallásos zsidó, és istenben sem hisz.

A CBS amerikai televíziós társaság nem hajlandó az Echo TV számára eladni egy, a tulajdonukban lévő, 1998-ban készített Soros György-interjú adásjogát, amelyre a magyar televíziónak egy készülő programjához volna szüksége. Az interjú szóban forgó négyperces része egyedülálló anyag a milliárdos nyilatkozatai között, ugyanis Soros olyan dolgokat állított saját magáról a beszélgetésben, amelyek új megvilágításba helyezik a jótékonykodó nyilvános arcát.

Az interjút készítő riporternek azt firtató kérdésére, hogy hogyan tudja összeegyeztetni a kíméletlen spekuláns oldalát a filantróp oldalával, a profitot hajszoló és a társadalmi következményekkel nem törődő üzletembert a jótékonykodásra összpontosító énjével, Soros elmondta, hogy személyiségének e két oldala jól megfér egymás mellett: időnként morális emberként, máskor pedig amorális lényként cselekszik.

1944-ben, már Magyarország német megszállása alatt, fiának kereszténységet igazoló hamis iratokat szerzett, valamint egy ismerőse mellett talált neki munkát, aki zsidók vagyonát elkobzó végrehajtóként tevékenykedett.
Amikor a riporter arról kérdezte, hogy milyen traumát jelentett neki úgy életben maradni, hogy eközben az elnyomó hatalom oldaláról nézte végig sorstársai kisemmizését és halálba hurcolását, az üzletember azt felelte, hogy semmilyen sokkot vagy törést nem jelentett számára. Hozzátette: akkoriban alakult ki a személyisége, és megtanulta, hogy mindig résen legyen, figyeljen a rá leselkedő veszélyekre. A helyzet leírására egy pénzpiacokról ismert hasonlatot használt: ha ő nem lett volna a túlélést jelentő szerencsés helyen, ott lett volna más. A négyperces anyag végén, amikor a kérdező a vallást hozta szóba, Soros azt felelte, hogy nem vallásos, és istenben sem hisz.

Hírdetés

Kezdetben úgy tűnt, hogy a CBS hajlandó az Echo TV rendelkezésére bocsátani a közel húsz éve készült Soros-interjú négy percét 35 ezer dollárért, ám ehhez – a piacon megszokottnál részletesebb – tájékoztatást kértek a keretül szolgáló program jellegéről, kontextusáról és egyéb jellemzőiről is.

Amikor a magyar tévécsatorna ismertette a tizenöt perces dokumentumfilm tervezett tartalmát, az amerikaiak visszakoztak, és belső okokra hivatkozva közölték, nem áll módjukban az Echo televíziónak egy évre eladni az említett anyag jogdíját.

Mint ismert, idén több médium is megírta, hogy Soros György töröltetni kívánta az ominózus interjút az online videomegosztó portálokról, ám a felvétel ott még jelenleg elérhető.

magyar idők


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »