A zsidó megszállóktól 20 kilométerre fűtöttek be az oroszok

Az eddigi legdélebbi célpontokat támadtak orosz harci gépek Szíriában, Deraa tartományban – közölte csütörtökön egy lázadócsoport és egy civil szervezet.

Tell-al-Harah és környéke, ahol a harci gépek légicsapásokat mértek, alig 20 kilométerre van az Izrael által megszállt Golán-fennsíktól. A területet a Jarmúk Hadsereg nevű lázadószervezet tartja az ellenőrzése alatt.

Basár el-Zubi, a szervezet politikai szárnyának vezetője azt mondta a Reuters hírügynökségnek, hogy nagy valószínűséggel orosz harci gépek támadtak, mert a szíriai légierő este vagy éjszaka nem hajt végre légicsapásokat.

Hírdetés

Az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelő Központja nevű, londoni központú szervezet, amelynek aktivistái vannak szerte Szíriában, szintén valószínűnek mondta, hogy az orosz légierő mért csapást a térségre, és hozzátette, hogy ezzel kiterjesztette hadműveleti területét.

Deraában több, egymással is szemben álló lázadószervezet is működik, "mérsékeltebbek" és iszlamisták egyaránt, az utóbbiakra példa az al-Kaidához kötődő an-Núszra Front.

Az orosz légierő négy hete vesz részt a szíriai háborúban, Bassár el-Aszad elnök hadseregét támogatva. A szíriai kormányhadseregnek Deraában nincs jelentős szárazföldi művelete.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »