A zákányi óvoda és az iskola közvetlen közelében tanyáznak a betolakodók – a veszély ellenére etetik a vadakat

A megszokott rend szerint folytatódik hétfőn az óvodai és iskolai munka Zákányban, ám rendkívüli esemény esetén azonnal lezárják az oktatási intézményeket – közölte a Somogy megyei település polgármestere vasárnap az MTI-vel.

Jankó Szabolcs (Fidesz-KDNP) elmondta: a horvát határ mentén fekvő Zákányba péntek óta folyamatosan érkeznek a migránsok Horvátországból. Mivel az iskola közvetlenül a vasútállomás, az óvoda pedig a migránsok által birtokba vett sportpálya mellett van, polgármester – mint közölte – fontosnak tartja, hogy megnyugtassa a település lakóit, a gyermekek biztonságban lesznek.

Kifejtette: vasárnap délután tájékoztatják a teendőkről a civil szervezetek és az intézmények vezetőit és a pedagógusokat, továbbá a település Facebook-oldalán is tudatták, hogy a gyermekek – a több mint 100 iskolás és 30 óvodás – kizárólag a szülőkkel, vagy meghatalmazottjukkal hagyhatják el az óvodát, illetve az iskolát.

Mindkét intézményben megerősítik ügyeletet, a gyerekek kíséretét, a szülőket pedig szülői értekezleten tájékoztatják – mondta a mintegy 1000 lakosú település polgármestere.

Beszámolója szerint a településen és a zákányi vasútállomáson is nyugalom van. A migránsok egy csoportja – mintegy 300-400 ember – a vonaton várja, hogy elinduljon a regisztrációs pontok valamelyikére.

Etetik és itatják a veszélyt jelentő vadakat

Hírdetés

Jankó Szabolcs elmondta: a rendőri jelenlét folyamatos, a polgármesteri hivatal és a helyi civilek a rendőrökkel egyeztetve vízzel, kávéval, étellel látják el a migránsokat, ebben a helyi vállalkozók is segítenek.

Az MTI értesülése szerint vasárnap az esti órákban Zákányba újabb migránsok érkeznek. Vonattal 1000-1200 embert hoznak a magyar határra Horvátországból.

(MTI)

Helyzet van! – Somogyon keresztül is vonul a leharcolt sáskahad

Betiltották a miniszoknyát és az ujjatlan felsőt egy német iskolában, mert Ahmedék a saját kultúrájuk szerint kezelik a helyzetet

Nőket és gyerekeket erőszakolnak Schulz európai értékeket osztó menekültjei és Merkel szelfiző pajtásai


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »