A XIII. Harmos Károly Országos Képzőművészeti Pályázat díjnyertes gyermekmunkáinak kiállítása Pozsonyban

A XIII. Harmos Károly Országos Képzőművészeti Pályázat díjnyertes gyermekmunkáinak kiállítása Pozsonyban

A Szlovák Nemzeti Múzeum – A Szlovákiai Magyar Kultúra Múzeuma szeretettel meghív minden kedves érdeklődőt a XIII. Harmos Károly Országos Képzőművészeti Pályázat díjnyertes gyermekmunkáinak kiállítására.

A Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetsége, a Szlovák Nemzeti Múzeum – A Szlovákiai Magyar Kultúra Múzeuma és társszervezők a 2019/2020-as tanévre meghirdette a XIII. Harmos Károly Országos Képzőművészeti Pályázatot.

A pályázat évenkénti meghirdetésével Harmos Károly festő és grafikus, a komáromi művészképzés kiemelkedő egyéniségének emlékét kívánják ápolni és ébren tartani, aki sok-sok tehetséget indított el pályáján.

Összesen 273 alkotás érkezett a képzőművészekből és művésztanárokból álló bíráló bizottság kezébe.

Hírdetés

Szebbnél szebb alkotásokkal örvendeztettek meg az óvodások, alap-és középiskolások, és a speciális iskolák tanulói a korcsoportjuknak megfelelő témákban. Összesen 33 oktatási intézmény képzőművészeti alkotásából válogatott a zsűri, melynek tagjai az Igazgyöngy Alapfokú Művészeti Iskola (Berettyóújfalu) művésztanárai voltak. 50 díjazott alkotást és 53 kiállításra alkalmas alkotást válogattak ki. Legtöbb pályamunka Ipolyságról, a Pongrácz Lajos Alapiskolából érkezett.

22 intézmény 26 felkészítő pedagógusának 96 tanulója került az eredményesek közé.

A díjnyertes gyermekmunkákból kiállítás készült, mely megtekinthető Pozsonyban, a Szlovák Nemzeti Múzeum – A Szlovákiai Magyar Kultúra Múzeumában (Žižkova ulica 18) 2021. május 20. – 2021. június 06. között.

 


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »