A WHO nem javasolja az újraoltást és a vakcinák keverését

A WHO nem javasolja az újraoltást és a vakcinák keverését

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) sürgette, hogy ne keverjék össze a különféle típusú oltásokat, és egyelőre hagyjanak fel az újravakcinázás gondolatával. 

Ennek hatékonyságát és biztonságosságát a WHO képviselői szerint nem vizsgálták kellőképpen. 

Ezenkívül a gazdag országoknak olyan szegény nemzetekre kell gondolniuk, amelyek még az elsődleges védőoltásokat sem tudják ellátni az egészségügyi dolgozók számára. 

A WHO által jóváhagyott gyógyszerekkel végzett teljes immunizáció elegendő lenne a COVID-19 elleni védelemhez, és a koronavírus fertőzés Delta variánsa enyhe lefolyású az oltottaknál – közölte a szervezet. 

Eddig a WHO ajánlásai szerint az AstraZeneca, a Moderna, a Pfizer / BionTech, a Sinopharm, a Sinovac, valamint a Johnson & Johnson jabs megfelel a szükséges biztonsági és hatékonysági előírásoknak.

Ezen túlmenően a WHO arra figyelmeztetett, hogy veszélyes az a tendencia, hogy a különböző gyártók oltóanyagát keverik az újrabehozatal során. 

Hírdetés

A szervezet hangsúlyozta, hogy nincs tudományos bizonyíték e gyakorlat hatékonyságának és biztonságának alátámasztására.

Eközben Izraelben és Oroszországban komolyan vitatják az újraoltás kérdését. 

A Szentpétervári Európai Egyetem Interdiszciplináris Orvostudományi Kutatóintézetének igazgatója, Anton Barcsuk megjegyezte, hogy nincsenek megbízható adatok arról, hogy szükség van-e tömeges revakcinációra.

Magyar Tudat

Megosztás

The post A WHO nem javasolja az újraoltást és a vakcinák keverését appeared first on Magyar Tudat.


Forrás:magyartudat.com
Tovább a cikkre »