A volt finn miniszter kálváriája a meggyőződése miatt

A volt finn miniszter kálváriája  a meggyőződése miatt

A Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorának volt vendége  Päivi Räsänen volt finn belügyminiszter, parlamenti képviselő.

A kereszténydemokrata politikus egyebek mellett az LMBTQ-mozgalom képviselőinek káros tevékenységéről, a múltat elferdíteni akaró „cancel culture”-ról és a Biblián alapuló értékrendje miatt ellene indult büntetőügyéről is beszélt.

A változások, amelyek Finnországban történtek az elmúlt évtizedekben óriásiak.

Soha nem hittem volna, hogy megvádolnak azért, mert nyilvánosan megosztom a Biblia tanításait. Hogy emiatt a rendőrség órákon át kihallgat. Most már tudom, hogy januárban tartják a tárgyalásomat a Helsinki Körzeti Bíróságon”

– mesélt a számára „sokkoló, egyben meglepő és abszurd” helyzetről a finn parlamenti képviselő. Hozzáfűzte:

Hírdetés

Ez precedenst teremt Finnországban, de precedenst teremt Európában is. Manapság egy nagyon erős LMBTQ-mozgalom és -hálózat működik Finnországban, de ugyanúgy Európában is, amelynek befolyása van, és ami komoly kihívást jelent a keresztények számára.”

Arra a kérdésre, hogy ezek a mozgalmak közvetlenül is befolyásolják-e azt, hogy egy társadalom miképpen viszonyul a keresztény gyökerekhez, Päivi Räsänen azt válaszolta: 

Igen, én teljesen világosan látom ezt a finn társadalomban, és ez a hálózat ma már a kormányban is helyet kapott. Meghívták, bevonták őket a kormányzati munkába, vagyis hatással van a teljes törvényalkotásra, a politikai döntésekre. Ma ugyanis ilyen kormányunk van a zöldekkel és a baloldali pártokkal.”

Päivi Räsänen a műsorban arról is beszélt, hogy van egy egyre szélesebb körben terjedő jelenség, a „cancel culture”, vagyis az eltörlés kultúrája, amelyben próbálják kitörölni az olyan embereket és véleményeket, amelyek szembehelyezkednek az elképzeléseikkel, és ez korlátozza a szólás és a vallás szabadságát.

Persze Finnországban is létezik még több ezer ember, akik keresztények, és, akik az említett szabadságjogok mögött állnak. Nem én vagyok az egyetlen, aki bibliai eredetű tanításokat fogalmazott meg a házasságról, a férfiról és a nőről. Szóval ha az én írásaimat és közösségimédia-bejegyzéseimet a bíróság által betiltják, az azt fogja jelenteni, hogy sok-sok más könyvet és írást is betilthatnak. Ezért tartom annyira fontosnak, hogy megnyerjem az ügyet”

– magyarázta az egykori finn belügyminiszter.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »