A VMSZ is támogatásáról biztosította Vučević kormányát

A VMSZ is támogatásáról biztosította Vučević kormányát

Vučević a stabilitás és a folytonosság politikáját folytatja – mondta Bájity Borisz, a VMSZ köztársasági parlamenti frakcióvezető-helyettese.

A Vajdasági Magyar Szövetség is támogatásáról biztosította Miloš Vučević kormányát. Bájity Borisz, a VMSZ köztársasági parlamenti frakcióvezető-helyettese elmondta, Vučević a stabilitás és a folytonosság politikáját folytatja, amelyben az elmúlt évek tapasztalata nyújt segítséget. Újvidékiként hozzátette, hogy büszke arra, hogy olyan politikus került a szerb kormány élére, akit három alakalommal választottak meg a tartományi székváros polgármesteri pozíciójára. Bájity arról beszélt, hogy Újvidék abban az időben virágzásnak indult, Európa Ifjúsági Fővárosának, majd Európa Kulturális Fővárosának választották, számos gyár nyílt meg, covid-kórházat építettek, új hidat, valamint tudományos-technológiai parkot építettek, összesen 11500 új munkahely jött létre, 100 kilométer kerékpárutat hoztak létre, biztosították az ingyenes tankönyveket az elsősöknek.

Bájity Borisz, köztársasági parlamenti frakcióvezető-helyettes, VMSZ: „Több évtizedes fennállás után, a Petőfi Sándor Magyar Művelődési Központ bekerült a városi intézmények hálózatába. Ugyancsak, renoválták az épület, amely otthont ad ennek a számunkra nagyon fontos intézménynek. Összesen 150 millió dinárt fektettek be. Újra régi fényében ragyoghat a mi Petőfink épülete és az most egy reprezentatív épület, amely a szó igazi értelmében az újvidéki magyarok kulturális életének központja. Felújították az Újvidéki Színház épületét, a város területén felújították a vallási épületeket, kápolna épült Piroson a református temetőben, kétnyelvű táblákat helyeztek ki a lakott területeken, az utcákban és az intézményeken.”

Hírdetés

Forrás: pannonRTV

The post A VMSZ is támogatásáról biztosította Vučević kormányát appeared first on Külhoni Magyarok.


Forrás:kulhonimagyarok.hu
Tovább a cikkre »