A világ némán asszisztál

Gondolom, még sokan emlékeznek azokra a tavaly nyári fotókra, amelyek az izraeli hadsereg által elkövetett kegyetlenségeket mutatták be az Erős Szikla fedőnevű hadjárat során, a Gázai-övezetben. A 2014-es offenzíva célja a zsidó propaganda szerint egyrészt csapást mérni a Hamász radikális palesztin szervezetre, másrészt csökkenteni az Izraelre irányuló rakétatámadások számát.

A világ gondolkodó fele már akkor is tudta, már akkor is tisztában volt vele, hogy az ötven napig tartó hadművelet nem az izraeli védekezésről, nem a zsidó állam biztonságáról, hanem a palesztinok megfélemlítéséről, a gyűlöletről és a héber felsőbbrendűségről szólt. Persze, ha ezeket anno kimondta valaki, akkor azt azonnal antiszemitának, nácinak bélyegezték. Azonban mára kicsit fordult a kocka, mivel megjelent egy jelentés, ami köntörfalazás nélkül feltárja, hogy mi is történt valójában azokban a hetekben.

A Megtörni a hallgatást nevű izraeli civil szervezet hétfőn tette közzé azt az anyagot, amelyben a harcokban részt vevők tanúvallomásai olvashatóak. A több mint hatvan katona visszaemlékezéséből született dokumentum szerint a hadműveletben alapelv volt, hogy akár a palesztin civilek élete árán is védeni kell a katonák testi épségét.

„A bevetéskor közölték velünk, hogy a hadsereg által ellenőrzött területen senki sem civil és a Gázai települések ágyúzása az ellenség megpuhítása. Első lépésben bombák, gránátok ezreit lőttük ki a sűrűn lakott városrészekre, majd második lépésben figyelmeztettük a palesztin lakosságot, hogy hagyják el az adott területet. Ezt követően ott már nem tettünk különbséget polgári személy és fegyveres között. Mindenki ellenség volt.” – világította meg a történteket az egyik katona.

„A parancsnokom ágyúzást rendelt el palesztinok házai irányában, hogy így tisztelegjen egy elesett bajtársa emléke előtt. De láttam azt is, hogy lelőttünk és egy földgéppel a romok alá temettünk egy idős, a katonákhoz közeledő fegyvertelen palesztint, miután korábban figyelmeztettek minket egy gránátokat hordozó öregemberre.” – folytatta a beszámolót egy másik résztvevő.

Hírdetés

Volt olyan incidens is, ahol két fiatal nőt lőttek le az izraeliek, akik a katonáktól mindössze pár száz méterre egy gyümölcsösben telefonon beszélgettek, és ezért terroristagyanúsnak tartották őket. Haláluk után kiderült, hogy fegyvertelenek voltak. De megtörtént az is, hogy a zsidók egy általuk gyanúsnak vélt nőt olyan terület felé irányítottak, ahol tankok állomásoztak, mire a sereg ott álló tagjai levadászták a feléjük közeledő civilt.

A kiskönyvnyi jelentés beszámol még jónéhány, a fentiekhez hasonló esetről, autók tankokkal való indokolatlan szétzúzásáról, házak, sőt egész negyedek fölösleges lerombolásáról. Azonban mindez csak a jéghegy csúcsa, a felszín kapargatása. Csak egy kis szelete mindannak a kegyetlenkedésnek, amit a Gázai-övezet lakó elviselni kényszerültek és kényszerülnek az idők során.

Az ENSZ adatai szerint az Erős Szikla hadjárat alatt összesen 2200 palesztint öltek meg a Gázai övezetben. Az áldozatok között 550 gyermek volt…

A világ pedig még mindig némán asszisztál mindehhez.


Forrás:radicalpuzzle.blogspot.com
Tovább a cikkre »