A világ legjobb jobb oldala épül Veszprémben

A világ legjobb jobb oldala épül Veszprémben

Kopljar magasabb, mint Nagy László, de kevesebb gólt lőtt a BL-ben, mint ahány meccset játszott. Veszprémbe kellett. Eklemovics elmondta, miért.

„A Telekom Veszprém a világ legerősebb jobb oldalát építi. Gasper Marguc, Dragan Gajic és Gulyás Péter a jobbszélsőnk, Nagy László, Marko Kopljar és Ancsin Gábor a jobbátlövőnk” – így látja Eklemovics Nikola, a BL-döntős Veszprém új klubigazgatója azt a folyamatot és játékosállományt, amely a kézilabdaklubot jellemzi a következő időszakban.

Az európai szövetség honlapján a volt válogatott játékos külön kitért Marko Kopljarra. A 210 centis, balkezes horvát átlövőnek enyhén szólva sem volt jó szezonja a Barcelonával, 21 meccsen 45 gólt lőtt a spanyol bajnokságban, míg a bajnokok ligájában kevesebb gólig jutott, mint meccsig (12/13). Sérülés akadályozta, kereste a formáját, a szerb származású Eklemovics viszont jó véleménnyel van a horvát válogatott csapatkapitányáról:

Hírdetés

„Sugárzik belőle az erő és az önbizalom. A legjobb évei még előtte állnak”

– mondta róla a Eurohandball.com oldalon az új sportigazgató, aki korábban öt éven át Szegeden (1999–2004), majd hét éven át Veszprémben (2004–2011) irányított, a pályán.

Kopljar immár a negyedik horvát légiósa a Veszprémnek Mirko Aliovic, Ivan Sliskovic és Renato Sulic után, még ha Veszprémben honosították is néhány hete Sulicot, akárcsak néhány napja a szerb Momir Ilicet.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »