A világ leghosszabb fogát húzták ki egy németországi rendelőben

A világ leghosszabb fogát húzták ki egy németországi rendelőben

Nyitókép: Shutterstock

A németországi Max Lukas fogorvos húzta ki az eddigi leghosszabb emberi fogat. A 37,2 milliméteres fog kihúzásával új világrekord született – tájékoztatott Frankfurter Neue Presse napilap.

A fogorvos kedden vehette kézbe azt az elismerő oklevelet, amellyel az „óriásfogat” bejegyezték a  Guinness Rekordok Könyvébe.

A világrekord még tavaly született egy mainzi fogorvosi rendelőben. Lukas elmondása szerint a foghúzás kezdetben semmivel sem tűnt ki a klasszikus foghúzások közül. A páciens egy horvát származású német férfi volt, aki dagadásra és erős fájdalomra panaszkodva érkezett a rendelőbe.

Hírdetés

Bröhr verkündet, als Spitzenkandidat antreten zu wollen. Gleichzeitig wird in Mainz der längste Zahn der Welt gezogen. Zufall? 🧐😝 https://t.co/mGXNqtpwtp — Umut Kurt 🇪🇺 (@UmutKurt_SPD) October 29, 2019

A fogorvos már a röntgenfelvételen látta, hogy a problémát okozó szemfog hihetetlenül hosszú. A valódi meglepetés azonban akkor történt, amikor a páciens szájából egy csaknem 4 centiméteres fogat húzott ki.

A fogorvos a foghúzás után mindent alaposan dokumentált, így nem volt akadálya a rekord hitelesítésének.

Teraz.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »