A "világ legerkölcsösebb hadserege" légicsapással válaszolt a pénteki papírsárkányokra

A "világ legerkölcsösebb hadserege" légicsapással válaszolt a pénteki papírsárkányokra

Az izraeli légierő csapásokat mért szombatra virradóra a Hamász palesztin szervezet létesítményeire a Gázai övezetben, válaszul a gázai-izraeli határ közelében történt előző napi rendbontásokra, és arra, hogy kézigránátot dobtak a határ közelében egy izraeli katonára, akit megsebesítettek – jelentette a helyi média, idézve az izraeli hadsereg által kiadott közleményből.

A "világ legerkölcsösebb hadseregének" közleményéből az derül ki, hogy Izraeli harci gépek egy „terrorista alagútra” és más katonai célpontokra mértek csapásokat, így a Hamász egyik gyakorlóbázisára, és egy olyan létesítményre is, ahol égő papírsárkányokat készítenek, hogy lángba borítsanak velük izraeli mezőgazdasági területeket. A légicsapások idején Gázából 17 kezdetleges rakétát lőttek ki izraeli területre, ötöt közülük megsemmisített a Vaskupola nevű légvédelmi rendszer.

Hírdetés

Pénteken ismét több ezer palesztin tiltakozott a gázai határnál. A tüntetők gyújtóbombákat hajigáltak a megszállókra, égő léggömböket és papírsárkányokat reptettek át a határon. Az összecsapásokban meghalt egy 15 éves palesztin fiú, és több mint kétszázan megsebesültek.

Március vége óta rendszeresek a tüntetések a gázai-izraeli határnál, palesztinok ezrei tiltakoznak az övezet blokádja és a palesztin területek bekebelezése ellen. A palesztin egészségügyi minisztérium összesítése szerint 138 palesztin vesztette életét, és több mint 16 ezer sebesült meg ezeken a tüntetéseken.

(MTI nyomán)

Izraeli vadászgépek csaptak le a Gázai övezetre – arányos válasz a léggömbök és papírsárkányok ellen

Amikor semmit sem ér az amerikai pénzből felpumpált hadsereg: tehetetlenek a zsidók a papírsárkányok ellen


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »