A világ 5 legjobb lúgosító élelmiszere

A világ 5 legjobb lúgosító élelmiszere

A feldolgozott „könnyű és gyors” ételek, a készételek, a gyorséttermi kaják és a genetikailag módosított élelmiszerek sok mindent megváltoztathatnak a szervezetünkben akár egyetlen nap leforgása alatt. De itt nem pusztán a rossz szokásainkról és a borzalmas összetevőkről van szó, hanem arról is, hogy mi hogyan befolyásolja a minimum 100-120 évre szánt testünk pH-értékét és egészségi állapotát.

 

Mindannyian megtanultuk, hogy az emberi test egyes részei savas, mások lúgos kémhatásúak. Ugyanakkor nem nehéz belátni, hogy az egészségtelen vagy az egészséget gyengítő élelmiszerek, a túlzottan egyoldalú étkezés – többnyire a savképző étkek túlsúlya – mennyire meg tudja változtatni a biokémiánkat és az egészségi állapotunkat rövid és hosszú távon egyaránt.

 

Az általam is vallott és követett holisztikus életmód rávilágít néhány olyan szempontra, melyet érdemes időről-időre elővenni és megfontolás tárgyává tenni. Az immunrendszerünk és az energiaszintünk állapota, a betegségekre való fogékonyságunk, illetve a regenerációs-roboráló készségeink testi szinten is befolyásolhatók és irányítandók!

 

 

Nem feltétlenül kell egyetérteni a holisztika vagy a lúgosító étrendet pártolók minden egyes véleményével ahhoz, hogy testi, lelki és szellemi jólétünk érdekében beiktassunk életmódunkba egy-két kisebb táplálkozási újítást.

 

Az öt legjobb lúgosító étek

 

1.Mángold

 

A mángold egy remek lúgosító étel, ugyanakkor baktérium- és vírusellenes tulajdonságokkal is rendelkezik. Megvan továbbá abbéli képessége is, hogy megszabadítsa a testet a szabadgyököktől.

Hírdetés

 

2.Dinnye

 

Bármelyik dinnye pompás béltisztító. Ezen kívül a 8,5 pH-szintjével szuper lúgosítónak számít. A görögdinnye különösen jótékony magas rosttartalmának és 92 százalékos víztartalmának köszönhetően.

 

 

Hajdina

 

Amennyiben valaki a búzát szeretné helyettesíteni, akkor sok tekintetben számíthat a hajdinára. Kiválóan beindítja a napot, mivel nagymennyiségű energiát ad, amúgy pedig segíthet a kardiovaszkuláris, magyarul a szív- és érrendszeri problémák kiküszöbölésében.

 

 4.Olivaolaj

 

Ez az ízletes olaj E-vitaminban és egyszeres telítetlen zsírsavakban gazdag.

 

Lenmag

 

Nem csupán lúgosít, hanem magas rosttartalommal és nagy mennyiségű E-vitaminnal is rendelkezik a lenmag. Csökkentheti a gyulladásokat, továbbá a hőhullámokat is a menopauzás nők esetében.

 

Fordította: Száraz György

Boldog napot! 


Forrás:boldognapot.hu
Tovább a cikkre »