"A Viktor nem engedi"

Mármint Orbán Viktor, hogy Áder János ismét induljon az elnökválasztáson. Ezt szintén szegény Rubovszky György mondta, aki mint ismert, a múlt heti bizottsági ülés előtt arról értekezett – pechjére a forgó kamera látószögében – hogy a betelepítés tiltásáról szóló jobbikos Alaptörvény-módosítást nem engedik napirendre venni, akár úgyis, hogy azzal megsértik a házszabályt.

Egy héttel ezelőtt sem Rubovszky finoman szólva is érdekes hozzáállása, sem a Fidesz magyarázkodása nem érte el a sajtó ingerküszöbét, bár a Jobbik azért kitartóan próbált hatni Rubovszky lelkére, hogy ugyan már, mondjon már le, ha már méltatlanná vált a posztjára.

Most azonban újabb részlet került fel a Hírtv honlapjára, ahol az Igazságügyi bizottság ülésének helyszínén arról is elcseverészett Vas Imre képviselőtársával, hogy vajon Orbán Viktor megengedi-e, hogy Áder újrainduljon.

Nos, ahogy a címből is láthatják, nincs miért izgulni, mert a miniszterelnök ezt nem engedi meg.

Rubovszky most azt állítja, a hírtelevezíó stábja egy „magánbeszélgetést” rögzített, bár akkori szavait nem cáfolja – viszont a hírtévések szerinte „aljasok”, illetve azt, hogy a nem tud arról, hogy a miniszterelnök ellenezné a köztársasági elnök újraválasztását.

Hírdetés

Bár Vass figyelmeztette Rubovszkyt, hogy a Hír TV kamerája is a teremben volt, a KDNP-s politikus azt válaszolta, „ezt a mennyiségű hangot ez csak nem tudja rögzíteni”, de mégis sikerült. A televízió így azt is felvette, ahogy Rubovszky azt mondta, jövő májusban nem választják újra Áder János köztársasági elnököt.

A KDNP-s politikus azt is hozzátette, pedig Áder nagyon ügyes volt,

„egyetlenegy lényeges kérdést sem adott vissza úgy, megakadályozta volna”.

Harrach Péter, a KDNP frakcióvezetője azt mondta, szerinte is egy magánbeszélgetés zajlott a bizottsági ülés termében a két országgyűlési képviselő között, de azt mondta, nincs arról tudomása, hogy Orbán Viktor ne akarná Áder János újraválasztását.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »