A Vice leleplezte a magyarokat: annyira gyűlöljük a menekülteket, hogy terrorista nevű pizzákat készítünk

A Vice leleplezte a magyarokat: annyira gyűlöljük a menekülteket, hogy terrorista nevű pizzákat készítünk

Egy kiskőrösi pizzázóban készített "menekültügyi riportot" a Vice. A Pizzaphone nevű helyen olyan neveken kaphatók pizzák, mint "terrorista", "bevándorló", "Ahmed" és "szír". Hallatlan.

Az étterem 39 éves tulajdonosa, Rózsa Imre azt mondta, csupán figyelemfelhívó céllal választotta ezeket a neveket egyes pizzáknak, amellett, hogy egyesek esetleg viccesnek is találják a politikailag akutális névválasztást. Az interjú közben a tulajdonos háromszor is rákérdezett a riporter álláspontjára a menekültkérdéssel kapcsolatban. Szerinte ez egy egyszerű, apolitikus, figyelemfelhívó étlap – mondta.

Hírdetés

A riportban megszólaltatnak egy Ahmed nevű menedékkérőt is, aki több mint egy évet töltött kelet-magyarországi befogadóállomásokon. Szerinte vidéken és Budapesten másként állnak a menekültkérdéshez, mert a fővároson kívül az emberek kevesebb külföldivel, idegennel találkoznak. A riporternek azt mondta, bár a kormány bevándorlókról szóló plakátjaiból semmit sem ért, a menekülttáborban megtapasztalta, milyen, amikor "neonácik tüntetnek". A táborban mindig futótűzként terjedt a hír, hogy mindenki legyen óvatos, a hétvégén "neonácik demonstrálnak" a környéken – idézte fel. Szegény Ahmed.

(HVG nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »