A vér nem válik vízzé

A vér nem válik vízzé

Javában zajlik a Ki a nagyobb kannibál?

nevű verseny az egymást felzabálni próbáló ellenzéki pártok között. Legtöbben az MSZP-ből csemegéznek, amely lassan a HillerKomjáthiKunhalmi trióra korlátozódik, miközben a DK szépen gömbölyödik az elfogyasztott szocialista, jobbikos, párbeszédes és momentumos politikusok békés emésztgetése közben. Akiket kérődzés közben, a teljes megemésztés előtt még fel-fel böfög, mint birka a füvet, azok kiállnak a nyilvánosság elé, és több-kevesebb sikerrel próbálják elmagyarázni az újságíróknak, hogy valójában miért nem minősül saját maguk szembeköpésének, ha a genezisük során magukat a gyurcsányi baloldallal szemben meghatározó pártokból átlépnek a DK-ba. Mi pedig a reggeli kávé kavargatása közben elégedetten hallgatjuk ezeknek a szerencsétleneknek a nyökögését, amint arról próbálják meggyőzni – leginkább saját magukat –, hogy ők valójában nem prostituáltak, hanem hótiszta erkölcsű szűzlányok.

Ám a napokban nem várt fordulat következett be a már-már lefutottnak hitt kannibálversenyben: ezúttal nem a DK zabált fel valakit a Momentumból, hanem a Momentum fogyasztott el két jobbikos önkormányzati képviselőt, amiről Fekete-Győr András elégedett csámcsogás közepette rögtön posztolt is egyet. Amely posztból azt is megtudtuk, hogy „a rendszerváltók leszármazottainak természetes politikai otthona a Momentum Mozgalom.

 

Aha. A Momentum a rendszerváltók leszármazottainak politikai otthona. Mondja ezt a volt Heves megyei tanácselnök unokája, akinek a nagyapja 1946-tól egészen 1990-ig lelkesen építette a kommunizmust/szocializmust. Karöltve a Rákosi-rendszer kiépítésében komoly szerepet vállalt Donáth Ferenccel – Donáth Anna nagyapjával –, akiből 1990 után próbáltak mártírt csinálni, mert annak idején a kommunista belső hatalmi harcokban többször is a vesztes oldalra pozicionálta magát. 

Hírdetés

Ők voltak tehát a rendszerváltók, nem Antall József, Tölgyessy Péter vagy éppen Orbán Viktor. Nem más ez, mint a szokásos kommunista mese, amely szerint a rendszerváltás valójában az MSZMP találmánya volt, és a kommunistákat illeti a dicséret a kommunista rendszer összeomlásáért.

Persze bizonyos értelemben valóban rendszerváltók voltak ők. Fekete-Győr Endre, Donáth Ferenc és a többiek. Csak nem 1990-ben, hanem 40-45 évvel korábban: 1945 és 1948 között, amikor „a hazánkban ideiglenesen állomásozó szovjet csapatok” segítségével megszüntették a magántulajdonon és a többpárti választásokon alapuló gazdasági-politikai rendszert, hogy létrehozzák helyette a magántulajdont és a magántulajdonosokat likvidáló, egypárti kommunista diktatúrát. Ezeknek az unokáiból áll a Momentum. A vér nem válik vízzé.

Borítókép: Donáth Anna és Fekete-Győr András (Fotó: Facebook)

Felföldi Zoltán

www.magyarnemzet.hu

 


Forrás:flagmagazin.hu
Tovább a cikkre »