A vén cionista múmia és társai vették rá Bajnait az összefogásra?

A vén cionista múmia és társai vették rá Bajnait az összefogásra?

A Népszava információi szerint Heller Ágnes és antimagyar társai győzték meg Bajnai Gordont, hogy dobja be a közös lista ötletét.

A baloldali napilap azt írja: az Együtt–PM vezetője a múlt héten találkozott Fischer Iván lakásán Bitó László író, orvoskutató mellett többek olyan neves magyargyűlölő cionistákkal, mint Heller Ágnes filozófus, Konrád György író, Radnóti Sándor esztéta, Parti Nagy Lajos és Závada Pál írók. Állítólag a gyurcsányista értelmiségiek javaslatára döntött Bajnai Gordon hétfő reggeli bejelentése mellett. A hírt a közéleti személyiségek nagy lelkesedéssel fogadták, az általuk szorgalmazott összefogás kezdetére felhívást tettek közzé, amelyet január 8-ig több mint kétszázan aláírtak.

Nyílt levelükben több értelmiségi azt írja: „megkönnyebbülten és teljes egyetértéssel vették tudomásul, hogy végre elindult az a folyamat, amelynek eredményeképp megszülethet a demokratikus erők teljes körű összefogása. E nélkül ugyanis elképzelhetetlen a jelenlegi autokratikus hatalom leváltása, a magyar demokrácia és a jogállamiság újjászületése.”

Hírdetés

Egyúttal felszólították „mindazokat, akik közreműködői lehetnek az együttműködésnek, hogy rendeljék alá érdekeiket a közös célnak, s ha kell, javasoljanak új miniszterelnök-jelöltet”. Közleményük azzal zárul, hogy akinek fontos a magyar demokrácia ügye, az határozottan lépjen fel az együttműködés érdekében – fogalmaznak. A nyílt levelet szignózók jelentős része rendszeres vendége a DK rendezvényeinek.

Az aláírók közül néhányan:

Bitó László író, Csányi Vilmos etológus, Csepeli György szociológus, Eörsi Mátyás politikus, Herényi Károly közíró, Csáki Judit színikritikus, Heller Ágnes filozófus, Konrád György író, Parti Nagy Lajos író, Radnóti Sándor filozófus, Vásárhelyi Mária szociológus, Váradi András biokémikus, Závada Pál író, Balázsovits Lajos színész, rendező, Böjte József filmrendező-producer, Falus Ferenc orvos, Ferge Zsuzsa szociológus, Király Júlia közgazdász, Krausz Viktória újságíró, Majsai Tamás, Márton László, Mészáros Tamás publicista, Papp János színművész, Sándor Anna, Somlai Péter szociológus, Sumonyi Zoltán író, költő, Szunyogh Szabolcs, Ungvári Tamás író, Vince Mátyás újságíró és még sokan mások.


Forrás:deres.tv
Tovább a cikkre »