A védelmi miniszter szerint idegen entitások veszélyeztetik Romániát

A védelmi miniszter szerint idegen entitások veszélyeztetik Romániát

Idegen entitĂĄsok veszĂŠlyeztetik RomĂĄnia stratĂŠgiai biztonsĂĄgi ĂŠrdekeit – jelentette ki szerdĂĄn Gabriel Leş vĂŠdelmi miniszter, aki nem titkolta, hogy konkrĂŠtan a holland Damen tĂĄrsasĂĄgra gondol, amely – a tĂĄrcavezető szerint – „megprĂłbĂĄlja megakadĂĄlyozni a multifunkcionĂĄlis korvettek szerződĂŠsĂŠnek odaĂ­tĂŠlĂŠsĂŠt”.

A tĂĄrcvezető Facebook-bejegyzĂŠsĂŠben azt Ă­rta, hogy a kĂźlfĂśldi cĂŠgek valĂłsĂĄgos „jogi hĂĄborĂşt” indĂ­tottak RomĂĄnia ellen, amely az „ellenfĂŠl kifullasztĂĄsra jĂĄtszik”. FelhĂ­vta Hollandia figyelmĂŠt arra, hogy tĂşl azon, hogy megakadĂĄlyozta az orszĂĄg felvĂŠtelĂŠt a schengeni Ăśvezetbe, a haderő-fejlesztĂŠsi program blokkolĂĄsĂĄval „tĂşl messzire ment”.

Hírdetés

Leş nehezmĂŠnyezte, hogy a holland Damen vĂĄllalat, amelynek a bĂ­rĂłsĂĄg elutasĂ­totta keresetĂŠt, amellyel azt akarja megakadĂĄlyozni, hogy odaĂ­tĂŠljĂŠk a multifunkcionĂĄlis korvettek gyĂĄrtĂĄsĂĄt bejelentette, hogy fellebbezni fog, ilyenformĂĄn – jĂłllehet RomĂĄnia politikai konszenzussal hazai ĂśssztermĂŠkĂŠnek kĂŠt szĂĄzalĂŠkĂĄt vĂŠdelmi kiadĂĄsokra fordĂ­tja – mĂŠgis „veszĂŠlybe kerĂźlhetnek az orszĂĄg stratĂŠgiai biztonsĂĄgi ĂŠrdekei”.
(agerpres)


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »