A Vatikán érvénytelenítette Lollobrigida házasságát. Az olasz díva az internetről tudta meg, hogy férjhez ment

A Vatikán érvénytelenítette Lollobrigida házasságát. Az olasz díva az internetről tudta meg, hogy férjhez ment

Lollobrigida szerint házasságuk szélhámosság volt. A nála 34 évvel fiatalabb férfi egy csalással megszerzett dokumentummal, a távollétében kötött vele házasságot.

Érvénytelenítette Gina Lollobrigida olasz színésznő Javier Rigau y Rafols katalán vállalkozóval kötött házasságát a vatikáni Sacra Rota Romana, az Apostoli Szentszék legfelsőbb bírósága.

“Végre ismét független nő vagyok” – nyilatkozta a 91 éves díva a Corriere della Sera milánói napilapnak, aki 31 éves fess személyi menedzsere, Andrea Piazzolla társaságában jelent meg.

A házasságot érvénytelenítő dokumentumot maga Ferenc pápa írta alá. A Sacra Rota Romana döntése ellen Javier Rigau y Rafols nem élhet panasszal.

Lollobrigida szerint házasságuk szélhámosság volt. Rigaut a színésznő azzal vádolja, hogy 2010-ben Barcelonában olyan meghatalmazással kötött vele házasságot, amelyre csalással szerezte meg Lollobrigida aláírását. A dokumentumot felhasználva a 34 évvel fiatalabb spanyol férfi 2010. november 29-én egy barcelonai templomban jegyese távollétében, de nyolc tanú jelenlétében feleségül vette az egykori filmcsillagot. A házasságot viszont csak 2013 közepén anyakönyvezték.

Hírdetés

Lollobrigida azt állítja, hogy csak az internetről értesült az esküvőről, amelyen egy bizonyos Teresa játszotta el a menyasszony szerepét.

Rigaut egy 2017-es bírósági döntés felmentette a házasságszédelgés vádja alól.

A hazájában Lollóként ismert színésznő az ötvenes-hatvanas évek mozijának egyik olasz sztárszínésznője volt. 1971-ben vált el addigi, Jugoszláviából származó orvos férjétől, akivel 22 évig éltek házasságban, és 1957-ben egy fiuk született, Milko Skofic.

Az ABC napilap megírta azt is, hogy Lollobrigida fia szerette volna, ha anyját az ő gyámsága alá helyezik. Szerinte ugyanis a körülötte hemzsegő fiatal férfiak csak a vagyonára vadásznak. Az erről szóló bírósági pert azonban elvesztette. Sokic nem nézi jó szemmel anyja személyi asszisztensének, Andrea Piazzollanak a tevékenységét sem, aki azonban már 10 éve követi Lollobrigidát mindenhova. A színésznő nemsokára Los Angelesben fogja forgatni saját életrajzi filmjét, Az utolsó díva címmel.

MTI/ČTK/Körkép.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »