A vasárnapi időközi választások eredményei

Kővel bedobták az egyik polgármesterjelölt ablakát Gyulajon.

Szakony

Eredményes és érvényes volt a vasárnap tartott időközi polgármester-választás a Győr-Moson-Sopron megyei Szakonyban, ahol öt szavazat különbséggel a függetlenként induló Csenár Mátyás József nyerte el a tisztséget – közölte a helyi választási iroda vezetője. Szakonyban azért tartottak időközi polgármester-választást, mert október 13-án a két induló, Csenár Mátyás József és Farkas Gyula egyaránt 129 szavazatot kapott.

Czipetics Györgyné elmondta, hogy Csenár Mátyás József 148, míg a szintén függetlenként induló korábbi polgármester, Farkas Gyula 143 szavazatot kapott.

A névjegyzékben szereplő 389 ember közül 294-en voksoltak, három szavazat érvénytelen volt.

A választást reggel hat és este hét óra között egy szavazókörben tartották, rendkívüli esemény nem történt – mondta a helyi választási iroda vezetője.

Döröske

Dománé Tóth Erika független jelöltet választották meg polgármesternek a vasárnap megtartott időközi választáson a Vas megyei Döröskén – közölte a település jegyzője.

Horváth Mihály Ferenc tájékoztatása szerint a 102 szavazásra jogosult közül 96-an járultak az urnához, érvénytelen szavazatot nem találtak; a 96 érvényes szavazatból 49-et szerzett meg Dománé Tóth Erika, aki eddig is vezette a községet.

Hírdetés

Hozzátette: ellenfele a szintén függetlenként indult Horváthné Varga Marietta Margit 47 szavazatot kapott.

A jegyző emlékezetett rá, hogy azért kellett időközi választást tartani a községben, mert az októberi voksoláskor szavazategyenlőség alakult ki, akkor ugyanez a két jelölt mérkőzött egymással.

Gyulaj

Selmeci László, a település korábbi polgármestere nyerte a vasárnap rendezett időközi választást a Tolna megyei Gyulajon – közölte a helyi választási iroda vezetője. Horváthné Tóth Valéria elmondta: a két független jelölt közül Selmeci László 273, Horváth Lajos 192 szavazatot kapott.

A 965 lakosú faluban a 651 választásra jogosult közül 467-en voksoltak, két szavazat érvénytelen volt – tette hozzá.

Vasárnapra virradó éjjel valaki kővel bedobta az egyik jelölt, Horváth Lajos házának ablakát. Komlósiné Kiss Anett, a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője az MTI-nek megerősítette a történteket, a rendőrség rongálás gyanújával ismeretlen tettes ellen indított eljárást.

Az időközi polgármester-választást azért tartották, mert a tavalyi önkormányzati választáson Selmeci László és Horváth Lajos egyaránt 188 szavazatot kapott, a harmadik, szintén független jelöltre, Fogari Attilára tízen szavaztak.

Törökszentmiklós

Az Otthonunk Szentmiklós Egyesület jelöltje kapta a legtöbb szavazatot a vasárnap tartott időközi önkormányzati képviselőválasztáson Törökszentmiklóson az 1-es számú választókerületben, a voksolás eredményes volt – közölte a Jász-Nagykun-Szolnok megyei település aljegyzője.

Monoki Bernadett elmondta: a képviselői helyért két jelölt indult, Mészáros Zoltánné (Otthonunk Szentmiklós Egyesület) 318, Pataky Tibor (Fidesz-KDNP) 240 szavazatot kapott. Az aljegyző elmondta, hogy reggel 6 óra és este 7 óra között összesen két szavazókörben a 2071 választásra jogosult közül 562-en jelentek meg, 561 szavazólapot adtak le, amelyből három szavazólap érvénytelen volt.

A választás kiírására azért volt szükség, mert a 2019. október 13-i önkormányzati választáson szavazategyenlőség alakult ki Törökszentmiklós 1-es számú egyéni választókerületében. Monoki Bernadett jelezte: az eredmény fellebbezés hiányában január 22-én, szerdán emelkedik jogerőre.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »