A várható módon végződött egy oroszlántartás Csehországban

Oroszlán támadt 34 éves gazdájára a csehországi Zdechov faluban kedd reggel, a férfi belehalt sérüléseibe – közölte a falu polgármestere.

Az áldozatnak két oroszlánja is volt, a rendőrök mindkettőt lelőtték – mondta Lenka Javorkova, a rendőrség szóvivője. Nem hivatalos információ szerint a hím támadt a férfire. Az állatorvosi felügyeletet is értesítették a balesetről – mondta Petr Majer szóvivő.

Az állatorvosok sokadszorra sem engedélyezték a férfinak, hogy Zdechovban oroszlánokat tenyésszen, mivel nem nyújtotta be az építési engedélyt kifutóval ellátott karámra.

A tenyésztő 2016 nyarán hozta a faluba az akkor hatéves oroszlánt. Családi telkén engedély nélkül karámot épített neki, a helyiek folyamatosan panaszkodtak emiatt.

A hatóságok többször is megbírságolták engedély nélküli oroszlántartásért, mégsem tudták megakadályozni, hogy otthon nevelje az egzotikus ragadozót.

Hírdetés

A közeli Vsetin hatósága 2017-ben megpróbálta lebontani az elkerített kifutót, a férfi azonban nem engedte be a munkásokat a birtokra.

Az állatorvosi felügyeletnek sem sikerült elvenni az oroszlánt a férfitól, mert ehhez bizonyítaniuk kellett volna, hogy rosszul bánik vele, de ez nem volt igaz.

„Végül a baleset megoldhatja a hosszú ideje fennálló problémát” – mondta Tomás Kocourek polgármester.

Tavaly nyáron a rendőrségnek foglalkoznia kellett egy balesettel: a gazda pórázon sétáltatta a nőstényoroszlánt, ennek ellenére az megtámadott egy kerékpárost, akihez orvost kellett hívni. A rendőr közlekedési balesetnek ítélte a támadást, ezért azt mondta, bűncselekmény nem történt.

A cseh környezetvédelmi tárca tavalyi adatai szerint 49 pumát, 44 oroszlánt, 34 hiúzt, 20 tigrist, 15 ocelotot és nyolc leopárdot tartanak háznál Csehországban.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »