A valódi konzultáció

A valódi konzultáció

A nemzeti jelzőt viszont nagyon ügyesen kiszedték ebből a fogalmi rendszerből, hiszen a Fidesz azt ugyanúgy lejáratta és tönkretette, mint 2002 óta a kokárdát. Helyette – rendkívül termékeny módon – a VALÓDI szó lépett be, ami a balliberálisok igazi minőségét jelenti 2010 óta. Ahogy Semjén Zsolt nem igazi keresztény, vagy Kövér László nem igazi konzervatív, Lukácsi Katalin és Bokros Lajos viszont azok. Ennek szellemében nyilvánvaló, hogy Orbán Viktor valójában nem is kíváncsi a konzultációja során született válaszokra, hiszen a rosszindulatú kérdésfeltevés során csak manipulált, és a Fidesz kottájából játszott válaszok születhetnek. Ellenben itt van végre a friss, fiatalos, csillogó szemű Momentum, amelyik őszintén más szellemben kérdezi meg tőlünk, hogy szerintük miért van ennyi baj az oktatás-egészségügy-korrupcióval az országban.

Rögtön az elején igen érdekes szűrőn akadunk fent, ha most jóindulatúan nem vesszük figyelembe, hogy a genderelméletet teljesen ignorálva pusztán két nem közül választhatunk. Kötelező (nem Kövér) foglalkozás rovat?

Hírdetés

Humoros fricska ez vajon Orbán Viktornak, akiről köztudomású, hogy még soha egyetlen percet nem dolgozott? Esetleg ez a sok csillogószemű joghallgató és kötvénykezelő-gyakornok a még hozzájuk képest is bohém életművésznek tekintett színházcsináló-aktivistákat pellengérezi ki? Lesz megint Közveszélyes Munkakerülés, mint a diktatúrában? Hogyhogy nem az Orbán vezeti be? Maradjon ez az ő kis titkuk, mindenesetre Buddy a Macskafogóból ilyesmire reagálta azt a bayerzsolti tézist, hogy: „Nem akartam eddig kinyírni, de most már kinyírom, mert ronda, szemtelen egér ez!”

A hosszas formális bevezetés után végre beindul az érdemi rész, ami Horváth Ádám legszebb Etus-végemonológjait idézi.

Úgy volt, hogy ugyanezért a küszöbömig jöttök, ahol együtt rajzolunk majd problématérképet. Most ehelyett csináltatok egy online Hyde Park Cornert? Vagy megcsináltátok, írjam meg, és utána kijöttök megint személyesen is ugyanezért? Ezzel az okos szervezettséggel szeretnétek, hogy rátok bízzam szeretett hazám vezetését? Tényleg?


Forrás:flagmagazin.hu
Tovább a cikkre »