A vágsellyei mezőgazdasági iskola istállójának égése 460 000 eurós kárt okozott

A vágsellyei mezőgazdasági iskola istállójának égése 460 000 eurós kárt okozott

A Nyitra Megyei Önkormányzat aktívan fog dolgozni a vágsellyei  mezőgazdasági szakiskola kiégett istállójának felújításán.

Az istálló július 23-án délután gyulladt ki. „A tűzoltók eloltották a tüzet. Minden ló biztonságban van, és gondjukat viselik” – tette hozzá a tűzeset után Nyitra megye önkormányzata.

A Tűzoltó és Mentőszolgálat (HaZZ) szerint az oltásban 50 tűzoltó vett részt Vágsellyéről, Nyitráról, Verebélyről, Aranyosmarótról, Galántáról és Nagyszombatból. Önkéntes tűzoltók is segítettek Pattáról, Vágsellyéről, Tornócról, Vágáról és Farkasdról.

Hírdetés

„Az oltás több mint 18 óráig tartott. Az égő szalmabálokat gépekkel hordták ki a terület külső részeire, ahol eloltották ezeket. A tűz okait még vizsgálják. A keletkezett anyagi kár értékét előzetesen 460 000 euróban határozták meg”

– tájékoztatott a HaZZ.

A tűz eloltása után egy nappal ismét riasztani kellet a tűzoltókat, mert a szalma megint füstölni kezdett. „A tűzoltók még ki sem pihenték magukat, és már megint a szerencsétlenség helyszínére kellett jönniük. A területen ugyanis délután ismét füst terjengett. A tűzoltók urai a helyzetnek” – tájékoztatott szerda (július 24.) délután a Vágsellyei Városi Hivatal.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »