A vágsellyei Duslo nyeresége csaknem felére csökkent

A vágsellyei Duslo nyeresége csaknem felére csökkent

A cég adózás előtti bruttó nyeresége a magas energiárak miatt csökkent.

A cseh Agrofert cégcsoporthoz tartozó Duslo vágsellyei vegyipari vállalat tavalyi adózás előtti bruttó nyeresége csaknem felére, 6,05 millió euróra csökkent. 

A többek között műtrágyákat gyártó cég 2020-ban még 11,49 millió eurós bruttó nyereséget ért el – a hírt Kveta Trenčianska, a Duslo pénzügyi igazgatója hozta nyilvánosságra a cég magazinjában.

Hírdetés

Tavaly a cég 63 %-kal, csaknem 576 millió euróra növelte bevételét, ami a magasabb eladási áraknak és a nagyobb eladott  a mennyiségnek is volt köszönhető. A társaság költségei azonban még gyorsabb ütemben, 65 %-kal 574 millió euróra nőttek.

A cég vezetése közölte, hogy megszorításokat vezetett be és átmenetileg a minimumra csökkentette a termelését, így egy idő után sikerült növelnie a műtrágyák és egyéb termékeik eladási árait.

A Duslo tavaly év végén összesen 1968 alkalmazottat foglalkoztatott három szlovákiai munkahelyén. A helyzetét annak köszönhetően is sikerült stabilizálni, hogy korábban egy nagyobb beruházást valósítottak meg: 310 millió eurót feketettek be egy új ammóniagyártó üzembe.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »